Δεν προκύπτει ουδεμία αναφορά που να παραπέμπει σε χρήση αμιάντου για την κατασκευή του κτηρίου όπου στεγάζεται το υπ. Ναυτιλίας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019, 18:04
Δεν προκύπτει ουδεμία αναφορά που να παραπέμπει σε χρήση αμιάντου για την κατασκευή του κτηρίου όπου στεγάζεται το υπ. Ναυτιλίας

Μετά από αναλυτικό έλεγχο όλων των στοιχείων ποιοτικών και ποσοτικών από τις αρμόδιες υπηρεσίες, δεν προκύπτει ουδεμία αναφορά-παρατήρηση που να παραπέμπει σε χρήση αμιάντου για την κατασκευή του κτηρίου του υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ).

Αυτό αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας, απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής, Πειραιά και Νήσων περί ύπαρξη επιβλαβών υλικών στις εγκαταστάσεις του κεντρικού κτηρίου.

Το υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρει επίσης ότι στο «μέλλον, η διατύπωση - δημοσίευση, ανακοινώσεων - σχολίων - παρατηρήσεων - καταγγελιών που άπτονται ευαίσθητων θεμάτων δημόσιας υγείας, να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και κατόπιν διασταύρωσης των στοιχείων.

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής, Πειραιά και Νήσων σε ανακοίνωσή της είχε αναφέρει ότι «έγινε αποδέκτης καταγγελιών για την ύπαρξη αμιάντου (υλικό επικίνδυνο και καρκινογόνο) εντός του κτηρίου ΥΝΑΝΠ όπου υπηρετούν άνω των 1000 ατόμων Στρατιωτικού και Πολιτικού προσωπικού».

Το θέμα είχε τεθεί από την ένωση προσωπικού σε συνάντηση που είχε την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 με τον υπουργό Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη και το γενικό γραμματέα Ναυτιλίας Διονύση Τεμπονέρα, ζητώντας τη διερεύνηση του θέματος από αρμόδιους φορείς και Υπηρεσίες (Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας «ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.»)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019, 18:05