Για «αλλοίωση της πραγματικότητας» και «δήθεν φορολόγηση των εταιρικών κινητών» κάνει λόγο το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο με ανακοίνωσή του έσπευσε να δώσει τις αναγκαίες διευκρινίσεις για την εγκύκλιο της Κατερίνας Σαββαΐδου, που περιγράφει ως φορολογητέο εισόδημα μια σειρά παροχών που δίνουν οι εταιρείες στους εργαζομένους τους.

Το υπουργείο επιμένει ότι σε περίπτωση υπέρβασης του κόστους του προγράμματος χρήσης του κινητού τηλεφώνου, θα απαιτείται μια απλή βεβαίωση του εργοδότη ότι το υπερβάλλον αυτό ποσό αφορά σε επαγγελματική χρήση και μόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ:

«Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει τα εξής:

» Αποτελούν ενσυνείδητη διαστρέβλωση της πραγματικότητας τα δημοσιεύματα περί δήθεν φορολόγησης των εταιρικών κινητών τηλεφώνων. Τα προγράμματα χρήσης κινητών τηλεφώνων που παρέχονται στους εργαζόμενους δεν φορολογούνται ανεξαρτήτως του ύψους τους, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε άλλη ενέργεια του φορολογουμένου ή του εργοδότη του. Ακόμη και σε περίπτωση υπέρβασης του κόστους του προγράμματος χρήσης ούτε το υπερβάλλον ποσό φορολογείται, με τη μόνη προϋπόθεση απλής βεβαίωσης του εργοδότη ότι και το υπερβάλλον αυτό ποσό αφορά σε επαγγελματική χρήση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης