Με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), Περικλή Τζιάρα, συναντήθηκαν η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά για τις δράσεις του ΕΚΚΑ στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά στην ανατολική Αττική.

Από την επομένη της πυρκαγιάς και έως την 1η Αυγούστου 2018, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέγραψε και συνέβαλε σε περισσότερες από 1.000 παρεμβάσεις, σε συνεργασία με τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, τον Δήμο Μαραθώνα και άλλους φορείς, στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά (Κόκκινο Λιμανάκι, Μάτι, κ.λπ). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, αυτές οι παρεμβάσεις αφορούν την παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης, ιατροφαρμακευτικής βοήθειας, την παροχή βοήθειας σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (χρόνιες ασθένειες, ψυχικές ασθένειες, υπερήλικοι), την παροχή πληροφοριών και τη διευκόλυνση της διασύνδεσης των πληγέντων με άλλους φορείς, τη στέγαση και τη σίτιση (τρόφιμα, έτοιμο φαγητό).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Αχτσιόγλου και η κ. Φωτίου ευχαρίστησαν τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την ανταπόκρισή τους στις προσπάθειες της άμεσης στήριξης των πληγέντων από τις πυρκαγιές.

Υπενθυμίζεται, ότι το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης λειτουργεί τον τηλεφωνικό αριθμό 197, ως γραμμή έκτακτης ανάγκης για την παροχή επείγουσας συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης και άμεσης πληροφόρησης για τα θέματα κοινωνικής πρόνοιας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης