Η αναζήτηση εργασίας αποτελεί στις μέρες μας την κυριότερη ενασχόληση για τους νέους της χώρας μας, οι οποίοι σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, στοχεύουν στη διασφάλιση των βάσεων του μέλλοντός τους, εν μέσω μικρής, δυστυχώς, προσφοράς, αλλά και μεγάλου ανταγωνισμού. 

Η ανάπτυξη επιπλέον σύγχρονων δεξιοτήτων, ανεξαρτήτως τυπικών προσόντων, μπορούν να αποτελέσουν το κλειδί της επιτυχίας που θα ανοίξει την πόρτα για τους νέους που θέλουν να εργαστούν, σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας κι αν βρίσκονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα βασικό εργαλείο ανάπτυξης των απαραίτητων δεξιοτήτων αλλά και άμεσης σύνδεσης με την αγορά εργασίας, είναι αυτό που προσφέρει η Coca-Cola Τρία Έψιλον, παρέχοντας την δωρεάν πλατφόρμα e-learning του προγράμματος YOUTH Empowered!

Η πλατφόρμα www.youthempowered.gr είναι διαθέσιμη για όλους τους νέους, ανεξαρτήτως πτυχίων και εμπειρίας, με λίγα κλικ! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με μία απλή εγγραφή στο www.youthempowered.gr, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να αποκτήσει με τη μορφή e-learnings προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες, καθοδήγηση από έμπειρα στελέχη της αγοράς αλλά και σημαντικές ευκαιρίες δικτύωσης. 

Με αυτή την πρωτοποριακή πλατφόρμα, αναμένεται ότι θα έχουν προετοιμαστεί τα επόμενα 3 χρόνια τουλάχιστον 20.000 νέοι που αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, ώστε να μπορέσουν να αδράξουν το μέλλον τους!

Παρακολουθήστε το βίντεο του Προγράμματος YOUTH Empowered:

Η πλατφόρμα καλύπτει μέσω e-learnings 10 θεματικές ενότητες, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

• πρακτικά tips για σωστή προετοιμασία και παρουσίαση πριν από μία συνέντευξη
• τρόπους να τονίζετε τα δυνατά σας σημεία και να παρουσιάζετε αποτελεσματικά τον εαυτό σας
• tips για να δημιουργήσετε και να καλλιεργήσετε το επαγγελματικό σας δίκτυο
• οδηγίες για αποτελεσματική επικοινωνία
• δημιουργία επιχειρηματικού πλάνου
• βασικές γνώσεις οικονομικών
• χρήσιμες τεχνικές διαπραγματεύσεων και πωλήσεων
• συμβουλές για σωστή διαχείριση χρόνου

Κλικάροντας στο billboard «Ανακαλύπτω τις δυνατότητές μου», οι συμμετέχοντες έχουν πρόσβαση σε ένα σύγχρονο, gamified test αυτοαξιολόγησης της εταιρείας Owiwi. Πρόκειται για ένα έγκυρο και αξιόπιστο, ψυχομετρικό εργαλείο τελευταίας γενιάς με τη μορφή ηλεκτρονικού παιχνιδιού, το οποίο αξιολογεί τις δεξιότητες και τα δυνατά σημεία του παίκτη, βάσει των επιλογών του. Ολοκληρώνοντας το τεστ, μπορεί κανείς να μάθει τα προτερήματά του, να ενισχύσει το βιογραφικό του, την απόδοσή του στις συνεντεύξεις αλλά και να ανακαλύψει τα σημεία εκείνα που χρειάζονται βελτίωση.

Στην ενότητα «Μέντορες» βρίσκονται στελέχη της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της αγοράς που συμμετέχουν εθελοντικά σε ρόλο μέντορα, με σκοπό να μοιραστούν την εργασιακή τους εμπειρία, να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να δώσουν πρακτικές πληροφορίες για τον τομέα εξειδίκευσής τους. Οι συμμετέχοντες μπορούν να τους γνωρίσουν, να τους αξιολογήσουν, να μάθουν την ιστορία τους και να έρθουν σε επαφή μαζί τους. Η διαθεσιμότητά τους, καθώς και η αναζήτηση για τις παρουσιάσεις και τις ομιλίες τους γίνεται εύκολα και γρήγορα, μέσα από το Ημερολόγιο.

Ένα ακόμα ξεχωριστό στοιχείο της πλατφόρμας είναι ότι φέρνει σε επαφή όλους τους χρήστες και τους μέντορες που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα. Στις «Κοινότητες» που υπάρχουν για κάθε θεματική, οι συμμετέχοντες μπορούν να ενημερώνονται για νέο περιεχόμενο, να συζητούν και να κάνουν ερωτήσεις στο live feed, να ζητούν πληροφορίες, αλλά και να ανεβάζουν υλικό που θεωρούν χρήσιμο για το θέμα που τους ενδιαφέρει.

Το Πρόγραμμα YOUTH Empowered πλαισιώνεται από ένα ευρύ δίκτυο ειδικών της αγοράς εργασίας, καθώς και φορέων και επιχειρήσεων που συμβάλλουν σημαντικά στους σκοπούς του προσφέροντας εθελοντικά περιεχόμενο, μέντορες και δυνατότητες δικτύωσης. Όλοι βρίσκονται διαθέσιμοι στην Ενότητα «Οι Συνεργάτες και Υποστηρικτές μας».

Παράλληλα με τη διαδικτυακή πλατφόρμα e-learning, το Πρόγραμμα συνεχίζει τα εκπαιδευτικά σεμινάρια σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Επόμενος σταθμός, το Ηράκλειο Κρήτης από τις 13 έως τις 16 Νοεμβρίου 2017. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενδυναμώσουν τις προσωπικές και επαγγελματικές τους δεξιότητες, να προετοιμαστούν για τα επόμενα επαγγελματικά τους βήματα και πάρουν εφόδια, γνώσεις και επαγγελματική δικτύωση με έμπειρα στελέχη της αγοράς που λειτουργούν ως μέντορες.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα YOUTH Empowered, είναι διαθέσιμες στη σελίδα του Youth Empowered, στην ιστοσελίδα της Coca-Cola Τρία Έψιλον

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης