Ένα νέο κρούσμα του Ιού Δυτικού Νείλου καταγράφεται στην Ξάνθη η οποία πλέον μετρά τρεις ασθενείς που έχουν προβληθεί από τον ιό των κουνουπιών. 

Το νέο περιστατικό αφορά ασθενή από τον Δήμο Ξάνθης. Ο δήμος βρίσκεται στον κατάλογο του ΕΟΔΥ με τις επηρεαζόμενες περιοχές ενώ ο συγκεκριμένος ασθενής, σύμφωνα με το XanthiNea, παρουσίασε σοβαρά συμπτώματα με εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ΠΕ Ξάνθης εντοπίζονται μέχρι στιγμής άλλα δύο κρούσματα, τα οποία έχουν καταγραφεί εδώ και αρκετές ημέρες, στον Δήμο Τοπείρου.

Συνολικά στην Περιφέρεια ΑΜΘ τα κρούσματα αυξήθηκαν πλέον σε 5. Η Ξάνθη διατηρεί την πρωτιά με 3 κρούσματα και η Καβάλα ακολουθεί με 2 κρούσματα. Στην περίπτωση της Καβάλας, τα κρούσματα καταγράφονται στον Δήμο Νέστου και αφορούν ένα ασθενή με πιο σοβαρά συμπτώματα και ένα ασθενή με ήπια συμπτώματα.

Στην Ελλάδα, τα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 28 ενώ 6 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό Δυτικού Νείλου στην χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΕΟΔΥ: 28 κρούσματα σε όλη την Ελλάδα

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, την περίοδο 2020, μέχρι τις 13/08/2020, έχουν καταγραφεί 28 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, σε οικισμούς στις Περιφερειακές Ενότητες Σερρών, Πιερίας, Ξάνθης, Καβάλας, Καρδίτσας, Λάρισας και Ανατολικής Αττικής. Θεωρείται πιθανή και αναμενόμενη η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα (και ενόψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας).

Από τα συνολικά 28 κρούσματα, τα 24 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 4 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ. Έχουν καταγραφεί 6 θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 66 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 79 έτη).

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης