Εγκαταλελειμμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα θα παραμείνει το πάρκο Πυρσινέλλα, το «Γιαννιώτικο Σαλόνι», ένας από τους πιο ζωτικούς χώρους της πόλης των Ιωαννίνων.

Όσοι ήλπιζαν σε πολιτική λύση, με αφορμή τη διένεξη μεταξύ Δήμου και Δημοσίου, μάλλον απογοητεύτηκαν καθώς η υπόθεση, μετά από αρκετές αναβολές, τελικώς εκδικάστηκε και η απόφαση αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόβλημα ξεκίνησε εδώ και δέκα χρόνια περίπου, όταν η τότε Δημοτική Αρχή, ξέχασε να εγγράψει το Γιαννιώτικο Σαλόνι στα περιουσιακά του στοιχεία, πράγμα που έσπευσε να πράξει το δημόσιο, μόλις εντόπισε την αμέλεια.

Επί δημαρχίας Φίλιου, ο Δήμος κίνησε τα ένδικα μέσα, προκειμένου να διεκδικήσει το αυτονόητο, την κυριότητα δηλαδή ενός χώρου που κληροδότησε ο Βασίλειος Πυρσινέλλας.

Στις δικαστικές αίθουσες, η αντιπαράθεση μεταξύ Δημοσίου και Δήμου ήταν σφοδρή κι έφτασε μέχρι τα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα συμφέροντα του Δήμου υπερασπίστηκε ο πρώην Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, ενώ εντύπωση προκάλεσε ότι δεν παρέστη ούτε ο δήμαρχος, ούτε κάποιο άλλο στέλεχος της Δημοτικής Αρχής, ώστε με την παρουσία του να ενισχύσει το αίτημα.

Υπό τις παρούσες συνθήκες και με δεδομένη τη στάση του δημοσίου, το οποίο δεν παραιτείται της διεκδίκησης, το βέβαιο είναι ότι το «Γιαννιώτικο Σαλόνι» θα μείνει κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Λίγους μήνες πριν βέβαια, τον προηγούμενο Μάρτιο, ο δήμαρχος δήλωνε ότι το Γιαννιώτικο Σαλόνι ανήκει στην πόλη και με βάση νομικές γνωμοδοτήσεις, που είχαν παρουσιαστεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έμενε ανοιχτό το ενδεχόμενο για άμεση αξιοποίηση.

Βέβαια δεν κινήθηκε καμία διαδικασία και με βάση τα νέα δεδομένα, την εκδίκαση δηλαδή της υπόθεσης, αλλά και τη συνέχεια που μπορεί να έχει ο δικαστικός αγώνας, δεν προβλέπεται να κινηθεί.

Πηγή: epiruspost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης