Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν το βράδυ της Τετάρτης όσοι Γιαννιώτες βρέθηκαν στο πάρκο Λιθαρίτσια, καθώς η Ομάδα Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ιωαννίνων τούς έδωσε τη δυνατότητα, μόλις έπεσε το φως της ημέρας, να παρατηρήσουν μέσα απο οκτώ τηλεσκόπια δύο λαμπερά αντικείμενα χαμηλά στον δυτικό ορίζοντα. Πρόκειται για τους πλανήτες Αφροδίτη και Δία, ενώ μόλις βράδιασε ήταν δυνατή και η παρατήρηση των κρατήρων της Σελήνης, καθώς και του πλανήτη Κρόνου με τους δακτυλίους του.

Όσοι είχαν περισσότερη υπομονή, μπόρεσαν να δουν και πιο σκοτεινά αντικείμενα, όπως διπλά αστέρια,νεφελώματα και σφαιρωτά αστρικά σμήνη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδαίτερα ικανοποιημένος απο τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου αλλά και την ανταπόκριση των ερασιτεχνών δήλωσε στην κάμερα του epirus-tv-news o κ. Σακκάς, ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ιωαννίνων.

Οι επόμενες… θεωρήσεις του ουρανού έχει οριστεί για την Παρασκευή 24 Ιουλίου στον χώρο της Ιεράς Μονής Παναγίας Μουχουστίου, στην περιοχή Πλάκας Ραφταναίων και το Σάββατο στους Μελιγγούς, ενώ η Ομάδα Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ιωαννίνων θα βρίσκεται στις 7 και 8 Αυγούστου στη Βωβούσα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βωβούσας και με τρία ενδιαφέροντα σεμινάρια από αστρονόμους του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης