Με λαμπρότητα αλλά και με απρόοπτα έγινε στα Ιωάννινα ο Αγιασμός των Υδάτων. Όταν οι πρώτοι έφτασαν στην πλατεία Μαβίλη, όπου θα γίνονταν η τελετή, διαπίστωσαν ότι η επιφάνεια της λίμνης παρέμενε καλυμμένη από ένα παχύ στρώμα καλαμιών. Τα καλάμια είχαν μεταφερθεί τις προηγούμενες ημέρες από τους ισχυρούς ανέμους και είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο ακριβώς που προβλέπονταν να βουτήξουν οι κολυμβητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι αρχικά επικράτησε η άποψη να μην βουτήξει κανένας καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο.
Στη συνέχεια δύο καράβια από το Νησί που παραδοσιακά δίνουν το παρόν στην τελετή ξεκίνησαν μία πρόχειρη, αλλά ουσιαστική απομάκρυνση των καλαμιών.

Κάνοντας αλλεπάλληλες βόλτες κατάφεραν να καθαρίσουν ένα τμήμα της λίμνης από καλάμια και διάφορα άλλα υλικά. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, τις μικροεντάσεις που δημιουργήθηκαν και το πολικό ψύχος που επικρατούσε, δεκαεπτά τολμηροί κολυμβητές βούτηξαν στα παγωμένα νερά της Παμβώτιδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Σταυρό έπιασε ο Ανδρέας Δελίμπασης, ο οποίος κατάγεται από τη Βόνιτσα και διατηρεί κατάστημα στα Ιωάννινα. Ο ίδιος και οι υπόλοιποι κολυμβητές έστειλαν τις ευχές τους σε όλους και δεν παρέλειψαν να αναφέρουν ότι τα νερά ήταν παγωμένα.

Τις ευχές τους με αφορμή την ημέρα των Θεοφανείων έστειλαν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Πηγή: epiruspost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης