Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, το δικό τους ηχηρό «όχι » στον προϋπολογισμό της λιτότητας και στις κυβερνητικές πολιτικές που έχουν «στραγγαλίσει» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία είπαν και στα Ιωάννινα εργαζόμενοι όλων των ηλικιών απ’ όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, συνταξιούχοι και νεολαία.

Σωματεία, συνδικάτα και Επιτροπές Αγώνα συμμετείχαν στις μαζικές συγκεντρώσεις, με τους διαδηλωτές να πορεύονται στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επεισόδια και συμπλοκές στην περιφρούρηση της απεργίας έξω από τα Market In

Επεισόδια και συμπλοκές σημειώθηκαν μεταξύ της εργοδοσίας του σούπερ μάρκετ Market In και των εργαζομένων της πρώην «Καρυπίδης» καθώς και ταξικών συνδικάτων που περιφρουρούσαν τη σημερινή απεργία, έξω από τον χώρο του καταστήματος επί της Χαριλάου Τρικούπη, με την κυκλοφορία να διακόπτεται από άνδρες της Τροχαίας.

Οι εργαζόμενοι της πρώην «Καρυπίδης», που έχουν στο πλευρό τους το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και το ΠΑΜΕ, καταγγέλλουν την εργοδοσία για «επιστράτευση» μπράβων της νύχτας προκειμένου να «σπάσουν» το δικαίωμα της συμμετοχής στην απεργία και να τρομοκρατήσουν τους εργαζομένους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο κλήθηκε και έσπευσε το ΕΚΑΒ, αφού από τις συμπλοκές σημειώθηκαν τραυματισμοί διαδηλωτών, ενώ η οδός Χαριλάου Τρικούπη έκλεισε.

Οι εργαζόμενοι της πρώην «Καρυπίδης» ανανέωσαν το ραντεβού τους έξω από το κατάστημα Market In για το Σάββατο το πρωί, ενώ κρέμασαν και γιγάντιο πανό στην πρόσοψη του σούπερ μάρκετ.

Πηγή: epirus-tv-news.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης