Εκτός παιδικών σταθμών του Δήμου Ιωαννιτών μένουν εκατοντάδες βρέφη και νήπια, γεγονός που οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην έλλειψη των κατάλληλων κτηριακών υποδομών.

Το πρόβλημα παρουσίασε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των παιδιών που μένουν τελικά στα σπίτια τους είναι πολύ μεγάλος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που γίνονται με βάση και τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόβλημα λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις στην Ανατολή, καθώς μετά τα αποτελέσματα για τη φιλοξενία παιδιών μέσω ΕΣΠΑ έμειναν ελάχιστες θέσεις για τα υπόλοιπα.

Ο ΟΚΠΑΠΑ βρήκε λύση, η οποία όμως «σκοντάφτει» στην άρνηση ενός άλλου εκπαιδευτικού φορέα, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Ο Οργανισμός του δήμου θεωρεί ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει χώρους του Γυμνασίου Ανατολής οι οποίοι είναι κατάλληλοι για μια τέτοια δομή. Όμως, για άγνωστους λόγους, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης αρνείται την παραχώρησή του, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να φιλοξενηθούν τα νήπια και να μείνουν εκτός των παιδικών σταθμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης