Ένταση, φωνές, αποδοκιμασίες και ολιγόλεπτη καθιστική διαμαρτυρία από κατοίκους της περιοχής Μάρμαρα που αντιδρούν στην λειτουργία μονάδας καύσης βιομάζας στην περιοχή τους, σημειώθηκαν κατά την συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, στις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής.

Δεκάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν μέσα και έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων και ζητούσαν επίμονα από το σώμα να ανακαλέσει την θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την λειτουργία της μονάδας στον περιοχή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης πρότεινε στο σώμα να μην διαφοροποιηθεί από την θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής ξέσπασαν έντονες διαμαρτυρίες.

Μάλιστα, ο περιφερειάρχης έθεσε με μια αιφνιδιαστική απόφαση, την περιφερειακή σύμβουλο Νατάσα Τύρου Ούζα εκλεγμένη με την πλειοψηφία, εκτός παράταξης διότι πρότεινε, η υπόθεση να ξανασυζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Καθώς το κλίμα φορτίστηκε, η συνεδρίαση διεκόπη και η ένταση μεταφέρθηκε στους διαδρόμους. Όταν λίγο αργότερα, επανήλθαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι στην αίθουσα συνεδριάσεων, οι κάτοικοι των Μαρμάρων ανήρτησαν ένα πανό με το σύνθημα: «Με τους κατοίκους και το Περιβάλλον ή με την μόλυνση και το κέρδος», ενώ πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη καθιστική διαμαρτυρία και μετά αποχώρησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή φωτογραφίας: epiruspost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης