Ινδή πρέσβειρα: «Eπιδιώκουμε την ενίσχυση συνεργασίας με την Ελλάδα στον αγροτικό τομέα»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018, 18:11
Ινδή πρέσβειρα: «Eπιδιώκουμε την ενίσχυση συνεργασίας με την Ελλάδα στον αγροτικό τομέα»
Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ινδίας για την ενίσχυση της συνεργασίας της με την Ελλάδα στον αγροτικό τομέα, αλλά και την επιδίωξή της για τη δημιουργία επενδυτικών επιχειρηματικών δικτύων στη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή, τόνισε σήμερα η πρέσβειρα της Ινδίας στην Ελλάδα, Shamma Jain, κατά τη συνάντησή της με την υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, στο γραφείο της στο Διοικητήριο.

Η πρέσβειρα της Ινδίας υπογράμμισε ακόμη τις βαθιές ιστορικές και πολιτισμικές ρίζες των δύο χωρών, που φτάνουν, όπως είπε πίσω στην εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ σε ό,τι αφορά τη συνεργασία στον αγροτικό τομέα, έδωσε έμφαση στην ανάληψη αμοιβαίως επωφελών πρωτοβουλιών, που θα μπορούσαν να συμβάλλουν περαιτέρω στην ανάπτυξη και ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα της Βορείου Ελλάδος.

Η κ. Κόλλια-Τσαρουχά από την πλευρά της, αναφέρθηκε στις συστηματικές προσπάθειες του ΥΜΑΘ να βοηθήσει στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης της περιοχής της Βορείου Ελλάδος. Τόνισε την ανάγκη ενδυνάμωσης της συνεργασίας των σχέσεων των δύο χωρών, καθώς η Ινδία θα είναι και η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για το 2019.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018, 18:11