Σκαρφάλωσαν από την υδρορροή σε μπαλκόνι διαμερίσματος πρώτου ορόφου πολυκατοικίας. Ξεκόλλησαν τα κάγκελα από το παράθυρο και μπήκαν στο εσωτερικό του σπιτιού. Άρπαξαν ηλεκτρονικές συσκευές αλλά και το κλειδί του αυτοκινήτου των ιδιοκτητών.

Οι δυο διαρρήκτες – αναρριχητές δεν είχαν αντιληφθεί όμως ότι ένοικοι γύρω σπιτιών, τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, είχαν δει τις κινήσεις τους και είχαν ειδοποιήσει την αστυνομία. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ κάνοντας περιπολίες στην περιοχή εντόπισαν τον 26χρονο και τον 34χρονο όπως επίσης και το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο της συμμορίας. Λίγο αργότερα στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των κλοπιμαίων και διαρρηκτικά εργαλεία.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια την υπόθεση ανέλαβαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής οι οποίοι διαπίστωσαν ότι «η συμμορία είχε συσταθεί από το μήνα Ιούλιο αναζητώντας προς διάρρηξη διαμερίσματα κυρίως ισογείου και πρώτου ορόφου». Οι δυο… ακροβάτες κάλυπταν τα χέρια τους με γάντια ή κάλτσες και εισέβαλλαν στα σπίτια όταν βεβαιώνονταν ότι οι ένοικοι απουσίαζαν.

Εξιχνιάστηκαν 10 περιπτώσεις κλοπών, κυρίως στην περιοχή της Ηλιούπολης ενώ όπως διαπιστώθηκε οι δυο αλλοδαποί έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και ληστείες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας συνεργός τους.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης