Ηλιοφάνεια αναμένεται να επικρατήσει τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση το Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη, όπου θα υπάρχουν νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές έως το μεσημέρι, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ). Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία αύριο θα κυμανθεί από μείον 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 1 έως 15, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 2 έως 16, στα νότια ηπειρωτικά από 4 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 15, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 15, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 8 έως 17, ενώ στην Κρήτη από 10 έως 14.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια και οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το βράδυ θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς.

Η «Χιόνη» έπνιξε την Κρήτη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόλο που στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας υπάρχει ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες, στο Νότιο Αιγαίο και ιδιαίτερα στη Κρήτη συνεχίζονται οι βροχοπτώσεις της «Χιόνης» και την Κυριακή. Από τα δέκα μεγαλύτερα ύψη βροχής που έχει καταγράψει το δίκτυο των σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, από την Τρίτη έως και το πρωί της Κυριακής, τα εννέα βρίσκονται στην Κρήτη. «Πρωταθλητής» αναδείχτηκε ο Σέμπρωνας Χανίων με 461 χιλιοστά βροχής σε αυτό το χρονικό διάστημα, ενώ ακολουθούν Ασκύφου Χανίων (434), Ασή Γωνιά Χανίων (390), Στενή Ευβοίας (345), Βρύσες Χανίων (343) και Έλος Χανίων (307 χιλιοστά).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης