Ραντεβού στις έντεκα το πρωί έχουν σήμερα τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής «Δεν Πληρώνω – Ενάντια Στα Μνημόνια» δήμου Ήλιδας, σωματείων – φορέων και συλλόγων.

Πρόκειται για μια νέα συνάντηση για ενημέρωση, συζήτηση και δρομολόγηση δράσεων. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, στην πλατεία Ανεμόμυλου, με στόχο την πλήρη ενεργοποίηση και την έκφραση της αντίθεσης σε περικοπές, χαράτσια και αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης των μνημονίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής αναφέρει τα εξής:

«Οι δράσεις των κινημάτων αντίστασης κατάφεραν να ακυρώσουν την άμεση εφαρμογή στα παράνομα χαράτσια και να υποχρεώσουν την κυβέρνηση και τη Δ.Ε.Η να αλλάζουν συνεχώς αποφάσεις και πρακτικές στη διαδικασία πληρωμής τους.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει αντισυνταγματικό να κόβεται το ρεύμα και οι ανάλγητοι κυβερνώντες το αγνοούν. Μισθοί – συντάξεις – παιδεία – υγεία – κοινωνικό κράτος λεηλατούνται με πρόσχημα την αποπληρωμή του χρέους προς τους δανειστές – τοκογλύφους. Η ανεργία καλπάζει, εκατομμύρια συμπολίτες μας χωρίς δουλειά, χιλιάδες μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος, απαιτούμε την πλήρη διαγραφή του. Όχι στη νέα δανειακή σύμβαση και το Ενισχυμένο Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ. Όχι στα νέα μνημόνια. Να καταργηθεί το βάρβαρο και δουλοπρεπές μνημόνιο κυβέρνησης – ΕΕ – Δ.Ν.Τ. το μεσοπρόθεσμο και όλα τα μέτρα που απορρέουν από αυτά. Όχι στο ξεπούλημα και τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας.

Να ανατραπεί η πολιτική των αγορών, των μνημονίων και οι κυβερνήσεις που την εφαρμόζουν.
Φορολόγηση των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου που κινείται στη χώρα. Διεκδικούμε κοινωνικό κράτος, με δωρεάν παιδεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αξιοπρεπή εργασία και σύνταξη και ίσες ευκαιρίες για όλους. Δεν είμαστε φοβισμένοι ραγιάδες κι ούτε πρόκειται να μας καταντήσουν!».

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης