Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά τη μαραθώνια απολογία τους, οι πέντε κατηγορούμενοι για την εμπλοκή τους σε κλοπές καλωδίων από φωτοβολταϊκά πάρκα στην Ηλεία και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Ο συνήγορός τους μιλώντας στο ilialive.gr, ανέφερε ότι: «με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα και οι πέντε κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Αρνήθηκαν το σύνολο των αποδιδομένων κατηγοριών, πλην όμως ο κ. Εισαγγελέας και ο κ. Ανακριτής είχαν αντιθετη άποψη. Στο παρόν στάδιο δεν μπορούν να κάνω κάτι άλλο. Θα παλέψουν με οποιοδήποτε τρόπο για να αποδείξουν την αθωότητά τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τρόπος δράσης και οι έρευνες των Αρχών

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως προέκυψε από τις έρευνες, τα μέλη της σπείρας είχαν διαπράξει τους τελευταίους έξι μήνες, οκτώ κλοπές και μια απόπειρα κλοπής σε φωτοβολταϊκά πάρκα σε περιοχές της Ηλείας, της Αχαΐας, της Μεσσηνίας, της Κορινθίας, της Καρδίτσας και της Πιερίας 

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας μετέβαιναν σε μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα, όπου με την χρήση εργαλείων, αφαιρούσαν καλώδια χαλκού και προξενούσαν μεγάλες υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δράστες είχαν αφαιρέσει, σύμφωνα με την Αστυνομία, καλώδια χαλκού, διαφόρων διατομών, συνολικού μήκους άνω των 15 χιλιομέτρων, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 240.000 ευρώ, ενώ οι φθορές που προκάλεσαν στα φωτοβολταϊκά πάρκα ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή των δραστών γάντια και εργαλεία, όπως κόφτες, πένσες, κατσαβίδια, συρματόσχοινο με γάντζους κά, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την αφαίρεση και την έλξη των καλωδίων χαλκού.

Πηγή: ilialive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης