Με πόσιμο νερό από το διυλιστήριο του Ερυμάνθου, υδροδοτούνται και επίσημα πλέον με καθυστέρηση ετών, όλα τα χωριά του πρώην δήμου Πύργου καθώς το έργο των συνδέσεων και οι εργασίες κατασκευής του αντλιοστασίου στον Ελαιώνα, ολοκληρώθηκαν. Μάλιστα, το αμέσως επόμενο διάστημα- τέλος Απρίλη- ολοκληρώνονται και οι συμπληρωματικές συνδέσεις με τα τοπικά διαμερίσματα των πρώην δήμων Ιάρδανου και Βώλακα καθώς οι δυσκολίες που είχαν προκύψει, ξεπεράστηκαν και σύντομα θα «τρέξει» καθαρό νερό και στα νοικοκυριά της περιοχής αυτής.

Τις ευχάριστες αυτές ειδήσεις, έδωσε χθες από το χώρο του νέου σύγχρονου αντλιοστασίου Ελαιώνα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Ανδριόλας χωρίς ωστόσο να κρύψει τη δυσαρέσκεια του για τις τεράστιες χρονικές καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στην κατασκευή των έργων σύνδεσης. Όπως είπε, θα υπάρξει μια περίοδος προσαρμογής, περίπου δυο μηνών και ίσως χρειαστεί να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις ή διορθώσεις. «Τους τελευταίους έξι μήνες, έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια τόσο από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΠ όσο και από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προκειμένου οι δυο αυτές εργολαβίες που αφορούσαν συμπληρωματικά τα τοπικά διαμερίσματα των πρώην Δήμου Πύργου- Ιάρδανου και Βώλακα, να ολοκληρωθούν. Υπήρξαν αρρυθμίες που διορθώθηκαν διότι πράγματι, δεν είχε γίνει ένας σωστός σχεδιασμός. Όπως για παράδειγμα στο Κολύρι η μελέτη πήγαινε το νερό σε λάθος δεξαμενή ενώ στα Χανάκια ενώ προβλέπονταν να πάρουν νερό, εκ παραδρομής δεν είχε γίνει επέκταση του δικτύου μέχρι τη δεξαμενή. Όλα αυτά όμως, έχουν διορθωθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως εξήγησε η δεύτερη εργολαβία που αφορά τα χωριά των πρώην δήμων Ιάρδανου και Βώλακα, καθυστέρησε λόγω των κάπιταλ κοντρόλ που οδήγησαν την κοινοπραξία σε διακοπή των εργασιών διότι δεν πληρώνονταν οι λογαριασμοί της. «Η ομαλή ροή χρηματοδότησης επανήλθε πάλι από τα τέλη του Νοέμβρη. Πριν τη διακοπή το έργο είχε ολοκληρωθεί σε ποσοστό 97% και πλέον έχω τη διαβεβαίωση της κοινοπραξίας ότι άμεσα ολοκληρώνουν τις συνδέσεις και πως μέχρι τέλος Απρίλη τα χωριά αυτά θα έχουν πάρει νερό».

ΠΗΓΗ: ilialive.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης