Ύστερα από κύκλο μετρήσεων στις ακτές της Ηλείας καθορίστηκε, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, Χαράλαμπου Καφύρα, ποιες ακτές είναι κατάλληλες για κολύμβηση και σε ποια σημεία απαγορεύεται η χρήση των θαλάσσιων νερών.

Σύμφωνα με την απόφαση (υπεγράφη την Τρίτη 28 Ιουνίου), «επιτρέπουμε την κολύμβηση σε όλες τις ακτές κολύμβησης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, επειδή από τις επιτόπιες υγειονομικές έρευνες και τις εξετάσεις που έγιναν στα θαλάσσια νερά των ακτών, διαπιστώθηκε ότι είναι κατάλληλα για κολύμβηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια παρατίθενται τα σημεία στα οποία απαγορεύεται η χρήση των θαλάσσιων νερών για κολύμβηση και αυτό γιατί δεν πληρούνται τα πρότυπα της κείμενης νομοθεσίας για την ποιότητά τους.

Τα σημεία αυτά είναι:

1. Στα λιμάνια Κατακόλου, Κυλλήνης, αγκυροβόλιο Παλουκίου και αλιευτικό καταφύγιο «Αγίου Παντελεήμονα» Λεχαινών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Εκατό (100) μέτρα εκατέρωθεν της εκβολής του ποταμού Νέδα, στην περιοχή του Γιαννιτσοχωρίου Ηλείας.

3. Εκατό (100) μέτρα εκατέρωθεν της εκβολής του αντλιοστασίου της λίμνης Αγουλινίτσας, στην περιοχή Επιταλίου.
4.Πεντακόσια (500) μέτρα εκατέρωθεν της εκβολής του ποταμού Αλφειού.

5. Εκατό (100) μέτρα τουλάχιστον εκατέρωθεν της εκβολής του αντλιοστασίου της λίμνης Μουριάς, στην περιοχή Καβουρίου Κατακόλου.

6. Τριακόσια (300) μέτρα τουλάχιστον εκατέρωθεν της εκβολής του ποταμού Πηνειού.

7. Πενήντα (50) μέτρα εκατέρωθεν της εκβολής των θειούχων νερών που προέρχονται από τις πηγές που γίνονται εισπνοές στις εγκαταστάσεις των Λουτρών Κυλλήνης.

8. Τριακόσια (300) μέτρα εκατέρωθεν της εκβολής του αντλιοστασίου Μυρσίνης.

9. Διακόσια (200) μέτρα εκατέρωθεν της εκβολής της λίμνης Κοτυχίου.

Σύμφωνα με την απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, «οι Δήμοι των παραπάνω περιοχών, οι υπεύθυνοι των Λουτρών Κυλλήνης και Καϊάφα, καθώς και αρμόδιοι ΤΟΕΒ προς τους οποίους κοινοποιείται η παρούσα παρακαλούνται, σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Κατακόλου, Λιμεναρχείο Κυλλήνης και Λ.Σ. Παλουκίου, να τοποθετήσουν εγκαίρως απαγορευτικές πινακίδες στις προαναφερθείσες εκβολές και να φροντίσουν ώστε οι ακτές των περιοχών όπου επιτρέπεται η κολύμβηση, μετά από εξέταση των θαλάσσιων νερών που έγιναν από την Υπηρεσία μας, να είναι πάντα καθαρές, ορίζοντας για τον σκοπό αυτό υπευθύνους, για τη συλλογή και αποκομιδή των απορριμμάτων (τοποθέτηση δοχείων απορριμμάτων, πινακίδες, αποδυτήρια, αποχωρητήρια, ντους , σωσίβια κ.τ.λ.) και την αναγκαία επισήμανση με πινακίδες στις περιπτώσεις ακαταλληλότητας των ακτών κολύμβησης».

Πηγή: ilialive.gr
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης