Το Σώμα ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ζητά στοιχεία από την ΠΕ και την τουριστική προβολή του νομού 2002-2010

Στο στόχαστρο των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για θέματα παρελθόντων ετών, βρίσκεται αυτόν τον καιρό η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, όπως και η Αναπτυξιακή της Περιφέρειας για την δράση της «Ηλειακής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, ζητά από την Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών της ΠΕ Ηλείας, να καταθέσουν όλα τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους για τα έτη 2002-2010 σε ότι αφορά το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής.

Πιθανόν ο έλεγχος γίνεται κατόπιν κάποιας καταγγελίας, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό πως ακριβώς προέκυψε το θέμα τόσα χρόνια μετά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ερευνηθούν και θα ελεγχθούν όλες οι αναθέσεις έργων και οι συμβάσεις σε σχέση με την τουριστική προβολή του νομού εκείνης της περιόδου, για ‘τυχόν’ παρανομίες και «αμαρτωλές» αναθέσεις.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος έχει δώσει εντολή στην αρμόδια Δ/νση να βρει όσα στοιχεία μπορεί για να τα θέσει υπόψιν του κ. Ρακιντζή. Μάλιστα «ξεσκονίζονται» ήδη συμβάσεις, αναθέσεις και ότι άλλο υπάρχει για την τουριστική προβολή, αλλά η έρευνα εκ μέρους της ΠΕ Ηλείας δεν είναι εύκολη, γιατί έχουν ήδη περάσει πολλά χρόνια από τότε και γιατί οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να επισημάνουμε ότι το διάστημα αυτό 2002-2010 που «ξεσκονίζει» ο Ρακιντζής αφορά τις θητείες Τ. Δημητρουλόπουλου και Χ. Καφύρα ( στην πρώτη μάλιστα ήταν ο κ. Καφύρας και αντινομάρχης με νομάρχη τον Δημητρουλόπουλο. Ωστόσο να σημειώσουμε ότι τα θέματα Τουριστικής Προβολής της τότε Νομαρχίας Ηλείας, και ότι είχε σχέση με προγράμματα και συμβάσεις, υλοποιούνταν κυρίως μέσα από την «Ηλειακή» και γι αυτό το λόγο γίνεται έλεγχος και στην Αναπτυξιακή.

ΠΗΓΗ: εφημερίδα Πρωινή

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης