Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας έφτασε το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, μετά την καταγγελία που έκανε ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου Θανάσης Κατσίμπελης. Το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ προς το σχολείο δεν εκτελέστηκε και πολλοί από τους μαθητές δεν μπήκαν χθες στις τάξεις, καθώς δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο Σκουροχώρι με άλλο μέσο. Θέμα παρουσιάστηκε και με το 3ο δημοτικό σχολείο Πύργου. Το πρόβλημα εστιάζεται στις οφειλές της Περιφέρειας προς το ΚΤΕΛ Ηλείας, που δεν κάνει πλέον υπομονή και δεν εκτελεί τα δρομολόγια… Η εν λόγω επιστολή κοινοποιήθηκε ακόμα στο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και στον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας.

Σε δηλώσεις του χθες ο κ. Γεωργιόπουλος αναφερόμενος στο θέμα τόνισε πως το δρομολόγιο προς το δημοτικό σχολείο Σκουροχωρίου δεν εκτελέστηκε χθες με αποτέλεσμα οι μαθητές να χάσουν το μάθημα. «Ο διευθυντής του σχολείου ήρθε εδώ και διαμαρτυρήθηκε γι’ αυτό και ενδεχομένως κάποια παιδιά να έμειναν στο δρόμο και κάποια άλλα να μεταφέρθηκαν με άλλα μέσα. Στην συνέχεια μας κοινοποιήθηκε έγγραφο του διευθυντή του σχολείου με το οποίο διαμαρτύρεται για το γεγονός αυτό και εκφράζει την ανησυχία του για την συνέχιση του δρομολογίου και για την ασφάλεια των μαθητών γενικότερα. Ταυτόχρονα δημιουργήθηκε ένα θέμα για το εάν θα γίνει ή εάν δεν θα γίνει η μεταφορά των μαθητών για το 3ο δημοτικό σχολείο Πύργου και είχαμε μία συνάντηση με τον διευθυντή του συγκεκριμένου σχολείου. Μιλάμε για δύο γεγονότα αρκετά σημαντικά που αφορούν μεγάλο αριθμό μαθητών. Μιλήσαμε με το ΚΤΕΛ το οποίο έκανε τις δύο μεταφορές αυτές. Υπάρχει ένα θέμα με την πληρωμή των οφειλόμενων προς το ΚΤΕΛ. Επικοινωνήσαμε με τις αρμόδιες υπηρεσίες των οικονομικών στην Πάτρα και προωθούνται πάρα πολύ γρήγορα οι συγκεκριμένες πληρωμές που δεν έχουν γίνει και αφορούν τις διαδικασίες της Περιφέρειας. Έχουμε την διαβεβαίωση ότι πολύ σύντομα θα τακτοποιηθεί και το θέμα αυτό και σύντομα θα έχουμε και τις τελευταίες πληρωμές προς το ΚΤΕΛ και τους υπόλοιπους μεταφορείς και με βάση τα νέα δεδομένα, το ΚΤΕΛ θα εκτελέσει τα συγκεκριμένα δρομολόγια» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο δεν μπόρεσε να πει με σιγουριά αν τα δρομολόγια που δεν εκτελέστηκαν χθες, θα πραγματοποιηθούν κανονικά σήμερα, ή οι μαθητές θα μείνουν και πάλι στο δρόμο. Ο αντιπεριφερειάρχης σχολίασε πως θα πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένος προγραμματισμός για το ΚΤΕΛ, αναγνώρισε τα προβλήματα και τόνισε πως καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια με τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

«Ελπίζουμε ότι θα τύχουμε της κατανόησης και των γονέων και των εκπαιδευτικής κοινότητας προκειμένου το συντομότερο δυνατό και με τον χθεσινό (σ.σ. προχθεσινό) διαγωνισμό, να εξομαλυνθούν τα περισσότερα από τα προβλήματα, τα οποία δεν θα λείπουν, καθώς έχουμε δρόμο ακόμα για την υλοποίηση του μεγάλου διαγωνισμού που ήδη τρέχει και θα δώσει λύση για την επόμενη τριετία. Τα δρομολόγια αυτά είχαν πραγματοποιηθεί από την πλευρά του ΚΤΕΛ στο πλαίσιο της επιθυμίας να βοηθήσει τη κατάσταση. Υπήρξαν ζητήματα που δεν ολοκληρώθηκαν με τις αποπληρωμές και αυτό δημιούργησε ένα ζήτημα» σχολίασε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας.

ΠΗΓΗ: ilialive.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης