Toυ Κώστα Ιερίδη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων www.publicrevenue.gr θα αναρτάται πλέον η κινητή και ακίνητη περιουσία που κατάσχει το Δημόσιο από οφειλέτες με υπέρογκα χρέη.

Το Υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει μέσω της διαδικασίας αυτής να αυξήσει την πληροφόρηση για τους πλειστηριασμούς, συγκεντρώνοντας έτσι ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον επενδυτών. Οι πιέσεις της τρόικας για επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να μπουν χρήματα στα κρατικά ταμεία προς ενίσχυση του προϋπολογισμού και περιορισμό των ελλειμμάτων, είναι συνεχείς. Παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, η διαδικασία εκτελείται αρκετά αργά, καθώς μεταξύ άλλων οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης για την ιδιωτικοποίηση δημοσίων φορέων είναι έντονες.

Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΠΟΛ 1210/2014 ΦΕΚ Β’ 2530/23.9.2014), θα αναρτώνται στο διαδίκτυο περιλήψεις προγραμμάτων πλειστηριασμού που επισπεύδονται σε βάρος οφειλετών με συνολική ληξιπρόθεσμη οφειλή (συμπεριλαμβανομένων κάθε είδους επιβαρύνσεων) άνω των 300.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιεχόμενο της απόφασης

Σύμφωνα με την απόφαση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, στο διαδίκτυο θα αναρτώνται:

– περιλήψεις προγραμμάτων πλειστηριασμού που επισπεύδονται σε βάρος οφειλετών με συνολική ληξιπρόθεσμη οφειλή (συμπεριλαμβανομένων κάθε είδους επιβαρύνσεων) άνω των 300.000 ευρώ

– τα στοιχεία της επισπεύδουσας, αρμόδιας για την επιδίωξη είσπραξης της οφειλής υπηρεσίας καθώς και το ονοματεπώνυμο ή η επωνυμία του καθ’ ου η εκτέλεση

– συνοπτική περιγραφή του προς πλειστηριασμό περιουσιακού στοιχείου

– φωτογραφίες του προς πλειστηριασμό περιουσιακού στοιχείου, εφόσον υφίστανται

– τιμή της πρώτης προσφοράς

– το όνομα και η ακριβής διεύθυνση του υπαλλήλου του πλειστηριασμού

– ο τόπος, η ημέρα και η ώρα του πλειστηριασμού.

Διαβάστε επίσης:
Πλειστηριασμοί κατασχεθέντων ακινήτων μέσω… διαδικτύου, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014, 10:40

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης