Συνέντευξη: Σωτήρης Σκουλούδης

Εικονολήπτης: Νίκος Χριστοφάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επικαιρότητα βρέθηκε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών Κώστας Λουράντος, ο οποίος από το πρωί της Τρίτης πρωταγωνιστεί στα δελτία ειδήσεων, μετά τις δηλώσεις στις οποίες προέβη για τα rapid tests στα φαρμακεία και τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Η κυβέρνηση, με έντονο σαρκασμό, απευθύνθηκε στον γνωστό φαρμακοποιό-συνδικαλιστή προσπαθώντας να τον απαξιώσει λέγοντας ότι στις προηγούμενες εκλογές είχε μετατρέψει τα φαρμακεία σε εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρωί της Τρίτης ο Κώστας Λουράντος ήρθε σε άμεση κόντρα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η οποία κορυφώθηκε όταν συνεργείο του σταθμού τον επισκέφτηκε στο φαρμακείο του για να του πάρει μια δήλωση. 

Λάβρος ο φαρμακοποιός, αφού κατήγγειλε ότι ο τηλεοπτικός σταθμός ψεύδεται, έδιωξε κακήν κακώς το τηλεοπτικό συνεργείο από το φαρμακείο του. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η εκρηκτική ατμόσφαιρα στις σχέσεις του Κώστα Λουράντου με τα φίλια προς την κυβέρνηση ΜΜΕ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ζούγκλα επισκέφτηκε τον φαρμακοποιό στον χώρο εργασίας του και μίλησε μαζί του για όλα τα ζητήματα που προκύπτουν, το θέμα της υγειονομικής ασφάλειας των φαρμακείων από τον κορωνοϊό κατά τη διενέργεια των διαγνωστικών rapid tests, τα οικονομικά αλλά και τα οργανωτικά θέματα που τίθενται επί τάπητος και άμεσα. Ο φαρμακοποιός τονίζει ότι δεν είναι αντίθετος στη διεξαγωγή των τεστ στα φαρμακεία, αρκεί να τηρηθούν ορισμένοι κανόνες και προϋποθέσεις.

Ο κ. Λουράντος, απαντώντας στα ερωτήματα του zougla.gr, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι επιφυλάσσεται των νόμιμων δικαιωμάτων του για τους «απαξιωτικούς» χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν εναντίον του στον τηλεοπτικό σταθμό, ενώ τόνισε ότι οι δημοσιογράφοι είπαν ψέματα για το σχετικό ρεπορτάζ. «Όταν πήγα να τους αναφέρω τα προβλήματα που ανακύπτουν, άρχισαν να με διακόπτουν και να με ρωτάνε ποιους εκπροσωπώ» σημείωσε. Κατέληξε τέλος ότι για τη στάση του αυτή κατά τη διάρκεια της σύνδεσης στον ΣΚΑΪ δέχεται συγχαρητήρια και αιτήματα για συνεντεύξεις από όλο τον κόσμο…

«Αισθάνομαι καλά και ότι έκανα το καθήκον μου» καταλήγει, προσθέτοντας ότι σέβεται το λειτούργημα της δημοσιογραφίας, αρκεί να μην είναι κατευθυνόμενη.

Δείτε τη συνέντευξη του Κώστα Λουράντου στο zougla.gr:

 

 

Τι προηγήθηκε

Ένταση σημειώθηκε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ «ΣΗΜΕΡΑ» μεταξύ των παρουσιαστών και του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κώστα Λουράντου, ο οποίος έφτασε στο σημείο να ζητήσει να αποχωρήσουν από το φαρμακείο του ο ρεπόρτερ και το συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού. 

«Παραποιείτε τις εκφράσεις μου, δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Θα σας απαντήσω, αν και δεν είχα διάθεση να συζητήσω με τον ΣΚΑΪ, σχετικά με τις επιφυλάξεις μου για τα self tests. Προσπαθείτε να βάλετε λόγια σε μένα. Σηκωθείτε και φύγετε από τον χώρο που σας φιλοξενεί αυτή τη στιγμή, ντροπή σας, φύγετε από το φαρμακείο μου. Αυτά που κάνατε το βράδυ, ντροπή σας, ντροπή σας, ντροπή σας. Άντε γεια σας» είπε χαρακτηριστικά.

«Όταν ο σταθμός σας κάνει ένα σχόλιο για εμένα ότι είμαι παλιάς κοπής, εγώ εκπροσωπώ τον κλάδο μου, και έχει προσφέρει στον τομέα της υγείας» είπε, ενώ ερωτηθείς για τις αποζημιώσεις για τα τεστ διευκρίνισε πως εξέφρασε ανάγκη για αποζημίωση για τα μοριακά τεστ, όχι τα self tests.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης