Ρεπορτάζ: Σταυρούλα Πεταλιού

Νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας και ενώ ακόμη οι αναζωπυρώσεις της εφιαλτικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική απειλούσαν οικισμούς στο μέτωπο της φωτιάς από το Καπανδρίτι έως το Γραμματικό και τον Κάλαμο, με το drone του zougla.gr επιχειρήσαμε μια πρώτη καταγραφή των ζημιών που υπέστη η ευρύτερη περιοχή. Η εικόνα από ψηλά είναι τραγική. 

Χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους έγιναν στάχτη, δεκάδες κατοικίες κάηκαν και για άλλη μια φορά το περιαστικό δάσος του λεκανοπεδίου υπέστη ανεπανόρθωτη καταστροφή. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάσταση στον Κάλαμο, το Καπανδρίτι και τον Βαρνάβα είναι αποπνικτική με τους πυροσβέστες, τους εθελοντές και τους κατοίκους να προσπαθούν με κάθε τρόπο να σώσουν ό,τι τους έχει απομείνει. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν συνεχώς τα ενάερια μέσα, ενώ το έργο των δυνάμεων δυσχεραίνουν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Video 1: Οι αναζωπυρώσεις απειλούν το Καπανδρίτι, ώρα 18:00

Η πυρκαγιά έκαψε περίπου είκοσι διάσπαρτες κατοικίες (κυρίως εξοχικές) χωρίς ευτυχώς να κινδυνέψει κάποια ανθρώπινη ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τις φωτογραφίες:



Λόγω των συνεχόμενων αναζωπυρώσεων που σημειώνονταν το απόγευμα της Δευτέρας, η κυκλοφορία σε αρκετά σημεία της επαρχιακής Καπανδριτίου – Καλάμου είχε διακοπεί. Οι φλόγες έγλειφαν σε αρκετά σημεία την άσφαλτο και η αστυνομία απαγόρευε τη διέλευση των οχημάτων.

Video 2: Η καμμένη γη ώρα 18:15

Δείτε τις φωτογραφίες:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης