Εικόνα αποσύνθεσης επικρατούσε το τελευταίο διάστημα στην πλατεία Καλλιθέας, η οποία έγινε στέκι εκατοντάδων ατόμων που ήθελαν να κάνουν πάρτι, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς μόλις έκλεινε η μουσική και η πλατεία άδειαζε, αυτό που έμενε ήταν καμένη γη.

Σκουπίδια παντού, σπασμένα μπουκάλια, σακούλες, κουτάκια, αλλά και εμετοί σε οποιοδήποτε σημείο. Μάλιστα αρκετοί, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, έκαναν την ανάγκη τους οπουδήποτε, δημιουργώντας έτσι μια κατάσταση που συνιστά υγειονομική βόμβα, ακόμα και χωρίς τα δεδομένα της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μεταδίδει το thesstoday, από χθες το βράδυ η εικόνα της πλατείας έχει αλλάξει, καθώς από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή βρέθηκαν αστυνομικοί, οι οποίοι περιφρουρούσαν το σημείο, ώστε να μη στηθεί ακόμα ένα… κορωνογλέντι. Τι οδήγησε όμως μέχρι τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση; Ένας κάτοικος της Άνω Πόλης, που διαμένει κοντά στη μικρή πλατεία, μίλησε στο ThessToday.gr για την εικόνα που επικρατούσε.

«Η εικόνα ήταν απερίγραπτη. Η πλατεία κάθε βράδυ από τις 20:00 μέχρι τις 06:00 κατακλυζόταν από διάφορους ανθρώπους και ομάδες. Κυρίως νεαρής ηλικίας άτομα από όλη τη Θεσσαλονίκη, από Διαβατά μέχρι οπουδήποτε. Κλείνανε ένα ραντεβού και έρχονταν εδώ για να περάσουν το βράδυ τους, είτε είχε σχέση με ποδοσφαιρικές ομάδες είτε με άλλα πράγματα. Είχε εκτραχυνθεί η κατάσταση τόσο πολύ τις τελευταίες μέρες, που είχε μουσική στη διαπασών, μουσική trance, κατανάλωση αλκοόλ, ναρκωτικών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το πρωί βέβαια αφήνανε πίσω τους μια πλατεία που έβριθε από σκουπίδια, μπουκάλια, μπίρες πεταμένες και όλη η περιοχή να βρομάει από απόβλητα, ούρα, εμετούς. Μια κατάσταση απερίγραπτη. Δεν υπήρχε μέρα που να μη γίνουν εδώ τα πανηγύρια. Ο ένας πάνω στον άλλο, βγαίνεις από την πόρτα σου και πέφτεις πάνω στους εμετούς. Οι άλλοι αφοδεύανε εν ψυχρώ οπουδήποτε, σε οποιονδήποτε χώρο, χωρίς να σέβονται τίποτα. Ζωώδης κατάσταση».

Σε ερώτηση σχετικά με το ποιο είναι το πιο ακραίο δεδομένο για τους κατοίκους που ζουν επί σειρά ημερών αυτή την κατάσταση, απάντησε ως εξής: «Το πιο ακραίο είναι η διαρκής παρουσία 200 και πλέον ατόμων σε μια μικρή πλατεία. Αυτά τα άτομα βρίσκονται όλα μαζί στον χώρο, με διαρκή κατανάλωση αλκοόλ, ναρκωτικών, χαπιών και με κατάργηση κάθε έννοιας υγιεινής».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης