Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή στην περιοχή Σταυράκια του Ηρακλείου Κρήτης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Οικοδόμων Ηρακλείου, ο 31χρονος Ν.Τ. τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε από μπαλκόνι του α’ ορόφου.

«Ο ακήρυχτος πόλεμος συνεχίζεται. Την ώρα που ο κλάδος των οικοδόμων έχει κυριολεκτικά τσακιστεί από την ανεργία, το μόνο πράγμα που έχει μείνει σε επίπεδα προ κρίσης είναι τα εργατικά ατυχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Η έλλειψη μέτρων ασφαλείας και η ανάγκη για το μεροκάματο μετά από πολλούς μήνες ανεργίας δημιουργούν συνθήκες γκιλοτίνας για τους συναδέλφους. Από αυτήν την κατάσταση κερδισμένο θα συνεχίσει να βγαίνει το κεφάλαιο, ενώ οι εργάτες θα σακατεύονται καθημερινά για ένα μεροκάματο πείνας.

»Καταγγέλλουμε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έχει ξεκινήσει να αποχαρακτηρίζει Βαρέα και Ανθυγιεινά, ακόμα και από τον κλάδο των κατασκευών (όπως σε τοποθετήσεις μαρμάρων, στις ασφαλτοστρώσεις κι άλλες τεχνικές δουλειές). Για να εξασφαλιστεί πάμφθηνη εργατική δύναμη και ευνοϊκές συνθήκες για να φουσκώσουν τις τσέπες τους με κέρδη οι μεγαλοεργολάβοι και οι μονοπωλιακοί όμιλοι, εμείς πληρώνουμε με… αίμα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου.

Πηγή: cretalive.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης