Σοβαρό πρόβλημα στην υδροδότηση οικισμών του Δήμου Ρεθύμνου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ενδέχεται να προκαλέσει η έλλειψη βροχοπτώσεων. Ο φετινός χειμώνας πέρασε με πολύ μικρά ποσοστά βροχοπτώσεων στην περιοχή του Ρεθύμνου, με αποτέλεσμα να έρθει στο προσκήνιο το ζητήματα της κανονικής ροής νερού σε χωριά της Δημοτικής Ενότητας Αρκαδίου κυρίως, αλλά και σε ορισμένους οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Νικηφόρου Φωκά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ, η αυξημένη ζήτηση για νερό το καλοκαίρι, σε συνδυασμό με τις μειωμένες ποσότητες που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής στις δεξαμενές, είναι πιθανό να προκαλέσει λειψυδρία σε οικισμούς που τροφοδοτούνται από γεωτρήσεις. Προκειμένου να αποφευχθεί το πρόβλημα, ο κ. Άγγελος Μαλάς επισημαίνει ότι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ρεθύμνου επεξεργάζεται εναλλακτικό σενάριο τροφοδοσίας των χωριών αυτών, ώστε να μη στερέψουν οι δεξαμενές και κατά συνέπεια στερηθούν οι κάτοικοι το πολυτιμότερο αγαθό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Λόγω των μικρών ποσοστών βροχοπτώσεων και επειδή η ζήτηση για νερό μεγαλώνει κατά πολύ την καλοκαιρινή περίοδο, μεριμνούμε από τώρα ώστε να έχουν επάρκεια οι δεξαμενές σε χωριά όπου είναι πιθανό να παρουσιαστεί πρόβλημα. Τέτοια ζητήματα, αν τελικά εμφανιστούν, θα μας απασχολήσουν στην περιοχή του πρώην Δήμου Αρκαδίου και ενδεχομένως σε ένα-δύο χωριά στην περιοχή του πρώην Δήμου Νικηφόρου Φωκά, που συνδέονται με γεωτρήσεις.

»Ωστόσο, επεξεργαζόμαστε εναλλακτικό σχέδιο για την ομαλή τροφοδότηση όλων των περιοχών, ώστε να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα όλα τα πιθανά ζητήματα. Είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η ΔΕΥΑΡ, όμως εκτιμώ ότι θα βρεθεί λύση και η υδροδότηση θα γίνει κανονικά σε όλες τις περιοχές» δήλωσε στα «Ρεθεμνιώτικα Νέα» ο κ. Μαλάς.

Πάντως, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ εμφανίζεται καθησυχαστικός, ενώ επισημαίνει ότι η έλλειψη βροχοπτώσεων δεν θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον Δήμο Ρεθύμνου, καθώς υπάρχει επάρκεια τόσο στις πηγές της Αργυρούπολης όσο και στην περιοχή του Κουρνά, από όπου τροφοδοτείται το δίκτυο ύδρευσης της Δημοτικής Επιχείρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: cretalive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης