Ικανοποιητική θεωρείται η πληρότητα στο Βόλο και το Πήλιο το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, αν και ο καιρός είναι βροχερός, ενώ υπάρχουν μεγάλα ποσοστά κρατήσεων στα καταλύματα σε Βόλο, Πορταριά και Μακρινίτσα. Ίδιο σκηνικό αναμένεται και για την περίοδο του Πάσχα, ενώ οι ξενοδόχοι εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την καλοκαιρινή περίοδο.

Τα παραπάνω ανέφερε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, που τόνισε ότι το τριήμερο για την περιοχή πηγαίνει πολύ καλά, με τα επίπεδα κρατήσεων καταλυμάτων να κυμαίνονται στο 90% στην πόλη του Βόλου σε Πορταριά και Μακρινίτσα, που είναι γνωστοί και αγαπητοί προορισμοί για τους Έλληνες. Στις υπόλοιπες περιοχές του Πηλίου οι πληρότητες κυμαίνονται σε περίπου 60%, ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και ο καιρός τα χάλασε, καθώς αναμένονται βροχές και υπάρχει κάμψη του ενδιαφέροντος για κρατήσεις, γενικά παρατηρείται ικανοποιητική κίνηση, τόνισε ο πρόεδρος των ξενοδόχων, που πρόσθεσε ότι η περιοχή θα είναι όπως και το τριήμερο της Αποκριάς, παρά τον άσχημο καιρό.

«Σ’ αυτό τον κυκεώνα προβλημάτων, που υπάρχουν, θεωρούμε ότι το τριήμερο της 25ης Μαρτίου πήγε πολύ καλά, κάτι που εν πολλοίς οφείλεται στις προσφορές και στα πακέτα που κάνουν οι ξενοδόχοι και εκτιμώ ότι η τουριστική κίνηση το τριήμερο θα είναι ικανοποιητική», δήλωσε ο κ. Ζαφείρης.

Για την περίοδο του Πάσχα οι ενδείξεις αναφέρουν ότι επίσης θα υπάρξει στην περιοχή τουριστική κίνηση, ενώ ο πρόεδρος των ξενοδόχων εκτίμησε ότι υπάρχει πιθανότητα να έρθουν κάποιοι Βαλκάνιοι επισκέπτες Ορθόδοξοι, που τους αρέσει το Ελληνικό Πάσχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μειωμένο ενδιαφέρον για καλοκαίρι

Πάντως, τα μηνύματα δεν είναι καλά για το καλοκαίρι, σχετικά με τον εξωτερικό τουρισμό. Ο κ. Ζαφείρης ανέφερε ότι στον κόσμο υπάρχει μεγάλη ανησυχία, δεν υπάρχει καμία σιγουριά και όταν σε καλά φυλασσόμενες περιοχές, και αεροδρόμια, όπως το Βέλγιο, συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα, τα πράγματα δεν είναι καλά.

Βασικό πρόβλημα για μας, ανέφερε, παραμένει το μεταναστευτικό και η κατάσταση στα σύνορα, που αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά και τους οδικά ερχόμενους τουρίστες από τις χώρες των Βαλκανίων.

Ενόψει του καλοκαιριού, γίνονται κρατήσεις, αλλά οι ξενοδόχοι εκτιμούν ότι δεν έχουν τη ροή και την ταχύτητα που θα έπρεπε να έχουν.

ΠΗΓΗ: magnesianews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης