Θετικό είναι το πρώτο δείγμα από την άρση του περιορισμού της κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού με επαγγελματίες, πολίτες και καταστήματα να δείχνουν ότι προσαρμόστηκαν στη νέα πραγματικότητα και τήρησαν στη συντριπτική πλειοψηφία τους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Με δεδομένο το παραπάνω και σε περίπτωση που η συμπεριφορά των πολιτών συνεχίσει να είναι σωστή, στο Μέγαρο Μαξίμου βλέπουν ότι υπάρχουν περιθώρια για επιτάχυνση της απελευθέρωσης κοινωνικών και οικονομικών πτυχών της καθημερινότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους, θα γίνεται καθημερινή αξιολόγηση και αναλόγως των δεδομένων θα υπάρχουν βελτιώσεις και πιο γρήγορη αποδέσμευση αυτών που συνεχίζουν να παραμένουν περιορισμένοι.

Παράλληλα, χθες, πολύ καλά νέα για τη διασπορά του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας αποκάλυψε στο τέλος της συνέντευξης Τύπου ο Σωτήρης Τσιόδρας.  Όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος, «με μαθηματική ακρίβεια 98,5% το R0 είναι πολύ κάτω και από το 1, κάτω κι από το 0,5… Το παρακολουθούμε με αισιοδοξία με προσδοκία ότι όλοι μας θα εκμεταλλευθούμε την καλή περίσταση και θα αισθανθούμε την πολύτιμη συμμετοχή μας να κατεβεί το R0 τόσο χαμηλά». 

Και απευθυνόμενος στον Νίκο Χαρδαλιά ανέφερε χαριτολογώντας: «Και δεν θα σκεφθούμε πρόστιμα κ. υπουργέ, θα σκεφτούμε ότι πρέπει να το κάνουμε, και πρέπει η Ελλάδα να συνεχίσει να είναι υπερήφανη. Με παίρνουν άνθρωποι από το εξωτερικό και λένε “είμαστε περήφανοι σαν χώρα”. Να συνεχίσουμε να είμαστε υπερήφανοι, να έχουμε μια στρατηγική που θα περιορίσει την πανδημία όσο το δυνατόν λιγότερο, να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερη επάνοδο σε μια εικόνα διασποράς του ιού… Θεωρώ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε ενδεικτικά εικόνες που κατέγραψε χθες Δευτέρα 4 Μαΐου ο φακός του zougla.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης