Nταλίκα-πλατφόρμα που μετέφερε κλεμμένα αυτοκίνητα, εντόπισαν τα ξημερώματα της Δευτέρας, οι τελωνειακοί υπάλληλοι στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Πρόκειται για το δεύτερο παράνομο φορτίο που εντοπίζεται μέσα σε μόλις μία εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιούν οι τελωνιακές Αρχές της πόλης, λόγω της ευρύτερης αύξησης των κλοπών αγροτικών αυτοκινήτων στη χώρα μας, σταμάτησαν για έλεγχο μία νταλίκα που είχε προορισμό τη Βενετία. Αμέσως, οι τελωνειακοί εντόπισαν ότι έξι συνολικά αγροτικά αυτοκίνητα είχαν παραποιημένα στοιχεία, δεν είχαν άδειες κυκλοφορίας, ενώ δεν έφεραν τα νόμιμα παραστατικά. Ο Έλληνας οδηγός της νταλίκας συνέληφθη, ενώ τα αυτοκίνητα που κατασχέθηκαν, όπως προέκυψε μετά από έρευνα, φορτώθηκαν για λογαριασμό βελγικής εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, τα αυτοκίνητα φορτώθηκαν στον Ασπρόπυργο και είχαν τελικό προορισμό τις αγορές της Αφρικής, όπου οι μηχανισμοί ελέγχου είναι ανύπαρκτοι. Από τη Βενετία, η νταλίκα επρόκειτο να ταξιδέψει για το λιμάνι της Αμβέρσας και από εκεί για την Αφρική. Οι τελωνειακές Αρχές πιστεύουν ότι βρίσκονται στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος εμπορίας κλεμμένων αγροτικών αυτοκινήτων.

Επιμέλεια: Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης