Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς σε γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα και συγκεκριμένα στην οδό Πιπίνου 91 και Μιχαήλ Βόδα, εντοπίστηκαν περισσότερα από 30 θετικά κρούσματα Covid-19 από τα συνολικά 70 τεστ που διενεργήθηκαν. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κρούσματα είναι 32 μέχρι στιγμής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γηροκομείο αποκλείστηκε άμεσα, ενώ από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν εκεί τόσο ο επικεφαλής Λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, όσο και ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι για τα γηροκομεία οι υγειονομικές αρχές έχουν λάβει ειδικά περιοριστικά μέτρα για την προστασία των φιλοξενούμενων.

Χθες μάλιστα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είχε ανακοινώσει ότι από τις 31 Αυγούστου έως τις 20 Σεπτεμβρίου έχουν πραγματοποιηθεί 101 έλεγχοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κατά τη διάρκεια των οποίων καταγράφηκαν 20 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 24 πρόστιμα για μη τήρηση των προβλεπόμενων περιοριστικών μέτρων. 

Τσιόδρας: «Η Αθήνα δεν πάει καλά – Η διασπορά συνήθως γίνεται από το προσωπικό»

Την εκτίμηση ότι η διασπορά του κορωνοϊού σε παρόμοιους χώρους όπως το γηροκομείο στην περιοχή του Αγ, Παντελεήμονα όπου εντοπίστηκαν περισσότερα από 30 κρούσματα, γίνεται συνήθως από το προσωπικό, εξέφρασε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας που έσπευσε στην περιοχή.

«Η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο συνήθως γίνεται από το προσωπικό», επισήμανε συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.

Παράλληλα,  ο κ. Τσιόδρας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Αθήνα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η Αθήνα δεν πάει καλά», ενώ προσέθεσε ότι «πάντα σε τέτοιους χώρους υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, οι περισσότεροι από αυτούς, το 80 % είναι κατακεκλιμένοι.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Τσιόδρα: 

 

«Είναι μια κατάσταση που δεν θέλουμε να την ξαναδούμε και δυστυχώς συνεχίζουμε να την βλέπουμε. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήρανε και η Θεσσαλονίκη πάει καλά», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς συμπλήρωσε ότι έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση και ότι 21 άτομα θα μεταφερθούν απόψε στο νοσοκομείο.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο: 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης