Πρωτοφανή ψυχραιμία για την ηλικία της έδειξε μία 14χρονη από την Ιεράπετρα, η οποία, το πρωί της Τετάρτης, αν και ήρθε τετ-α-τετ με διαρρήκτες που την απείλησαν, κατόρθωσε να τους αναγκάσει να τραπούν σε φυγή.

Οι δύο θρασύτατοι διαρρήκτες φαίνεται πως είχαν βάλει στο μάτι διπλοκατοικία λίγο έξω από την Ιεράπετρα, στην περιοχή Περιστερά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά, εισέβαλαν στον πρώτο όροφο του σπιτιού, απ’ όπου, δρώντας αθόρυβα και ανενόχλητοι, αφού εκείνη την ώρα κανείς δεν βρισκόταν στο σπίτι, άρπαξαν όλα τα ακριβά κοσμήματα της ιδιοκτήτριας, αφήνοντας κατά μέρος τα άχρηστα γι’ αυτούς φο-μπιζού.

Στη συνέχεια, έσπασαν τον κουμπαρά του παιδιού της και απέσπασαν το ποσό των 60 ευρώ που υπήρχε στο εσωτερικό του.

Ακολούθως, κατέβηκαν στο ισόγειο, όπου ζει η οικογένεια της αδελφής της ιδιοκτήτριας, αναζητώντας νέα λεία. Ωστόσο υπολόγιζαν χωρίς την 14χρονη κόρη των ιδιοκτητών, την παρουσία της οποίας προφανώς δεν είχαν αντιληφθεί τη στιγμή που παρατηρούσαν το σπίτι περιμένοντας να φύγουν οι ένοικοι για τις δουλειές τους ώστε να δράσουν ανενόχλητοι, με το φως του ήλιου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νεαρή κοπέλα, η οποία αντελήφθη τις προσπάθειές τους να παραβιάσουν την είσοδο του σπιτιού και να μπουν στο εσωτερικό του, άρχισε να φωνάζει δυνατά, ενώ ταυτόχρονα καλούσε στο τηλέφωνο τους γονείς της, ζητώντας τους να σπεύσουν στο σπίτι.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες της μητέρας της αλλά και της θείας της, η ανήλικη πέρασε δύσκολες στιγμές, καθώς οι δύο διαρρήκτες έκαναν απειλητικές χειρονομίες σε βάρος της κοπέλας από το παράθυρο του ισογείου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν έμπαιναν στο σπίτι θα τη σκότωναν.

Εκείνη, όμως, κινητοποίησε την οικογένειά της από το τηλέφωνο και μάλιστα ήταν σε θέση να περιγράψει στη μητέρα της χαρακτηριστικά στοιχεία των δύο διαρρηκτών.

Η μητέρα της, που βρισκόταν για πρώτη ημέρα στην καινούργια δουλειά της, ειδοποίησε τα αδέλφια της, τα οποία έσπευσαν στο σπίτι για να βοηθήσουν τη 14χρονη. 

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, οι δυνατές φωνές της κοπέλας ήταν αρκετές για να τρέψουν σε φυγή τους δύο επιτήδειους, οι οποίοι τώρα αναζητούνται από την αστυνομία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης