Η ΟΙΕΛΕ πραγματοποιεί, ημέρα της 24ωρης Γενικής Απεργίας, συμβολική κατάληψη στα γραφεία της Διεύθυνσης Α/μιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής διαμαρτυρόμενη για την απουσία σοβαρής εποπτείας στα ιδιωτικά σχολεία της περιοχής που αποθρασύνει ορισμένους σχολάρχες, οι οποίοι έχουν μεταβάλει τα σχολεία τους σε κέντρα ανομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει τον αγώνα της για πλήρη αποκατάσταση του ελέγχου της πολιτείας στην ιδιωτική εκπαίδευση και για την τιμωρία όσων δημόσιων «λειτουργών» με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους εξυπηρετούν συμφέροντα τρίτων και όχι το δημόσιο συμφέρον.

Η περιοχή της Ανατολικής Αττικής έχει τα περισσότερα και μεγαλύτερα ιδιωτικά σχολεία στη χώρα. Δυστυχώς οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της περιοχής έχουν δώσει αρνητικά δείγματα γραφής σε ό, τι αφορά την εποπτεία των σχολείων τα τελευταία χρόνια. Κωφεύουν συστηματικά στη διερεύνηση καταγγελιών σχετικά με παρανομίες ιδιωτικών σχολείων, με αποτέλεσμα να έχουν οξυνθεί φαινόμενα μαύρης εργασίας (όπως διαπίστωσε και η Επιθεώρηση Εργασίας που ενώ αυτή παρενέβη, οι Διευθύνσεις δεν έχουν προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια), καταστρατήγησης του ωρολόγιου προγράμματος, παρανομίες στην καταβολή της μισθοδοσίας κ.α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αδράνεια, η ανικανότητα, ή η σιωπηρή αποδοχή της ανομίας εκ μέρους των Διευθύνσεων βλάπτουν κατάφωρα το δημόσιο αγαθό της Παιδείας εισάγοντας στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης όρους ασύδοτης αγοράς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης