Ειδομένη: Αγροτικό μπλόκο στη σιδηροδρομική γραμμή

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017, 19:43
Ειδομένη: Αγροτικό μπλόκο στη σιδηροδρομική γραμμή
Στον αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη προχώρησαν συμβολικά για μία ώρα, από τις 17.00 το απόγευμα του Σαββάτου, με τα τρακτέρ τους πολλοί αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως επεσήμαναν, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέλη της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, «το κλείσιμο του τελωνείου των Ευζώνων είναι μόνο η αρχή. Εάν δεν μας αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα στην κυβέρνηση, έχουμε και άλλα σχέδια για να σκληρύνουμε τη στάση μας».

Υπενθυμίζεται ότι η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε συνάντηση -κατατέθηκε έγγραφο αίτημα και στο γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη- με στελέχη των Υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ενέργειας, βάζοντας τον άξονα της συζήτησης σε τρία σημεία που είναι τα εξής: α) κόστος παραγωγής, β) ασφαλιστικό και γ) φορολογικό.

Κλειστή παραμένει από τις 30 Ιανουαρίου η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, στο 548 χλμ. της ΠΑΘΕ κοντά στο τελωνείο, στη διασταύρωση Ειδομένης, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Πολυκάστρου - Ευζώνων και από την επαρχιακή Αξιούπολης - Ειδομένης. Η πρόσβαση στην ΠΓΔΜ γίνεται από τον Συνοριακό Σταθμό Δοϊράνης. Παράλληλα, συνεχίζεται και ο επ΄αόριστον αποκλεισμός της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία»).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017, 19:43