Ιδιοκτήτρια του CITY PLAZA: "Γερμανική ΜΚΟ βγάζει χρήματα από το παρανόμως καταληφθέν ξενοδοχείο μου"

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016, 17:56
Ιδιοκτήτρια του CITY PLAZA: "Γερμανική ΜΚΟ βγάζει χρήματα από το παρανόμως καταληφθέν ξενοδοχείο μου"
Η Αλίκη Παπαχελά, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου CITY PLAZA στο κέντρο της Αθήνας, που τελεί εδώ και 2 μήνες υπό κατάληψη από αλληλέγγυους και εντός αυτού διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες, εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο, εκτός των άλλων, καταγγέλλει την εμπλοκή μεγάλης γερμανικής ΜΚΟ μέσω της οποίας κάποιοι προσπορίζονται μεγάλα χρηματικά ποσά για την παράνομη, όπως αναφέρει, φιλοξενία των μεταναστών στο ξενοδοχείο της. 

Η Αλίκη Παπαχελά αναφέρει επίσης ότι ο τρόπος που τελέστηκε η κατάληψη στις 22 Απριλίου είναι άκρως ύποπτος, καθώς έγινε λίγα 24ωρα μετά την έγκριση από τον ΟΗΕ του ξενοδοχείου ως χώρου φιλοξενίας προσφύγων, οπότε και όλα θα γίνονταν νομότυπα, ενώ με εξώδικό της αφήνει ισχυρές αιχμές εναντίον των Αστυνομικών Αρχών, καθώς παρά τις επίμονες καταγγελίες της εκείνη τη μέρα για την επιχείρηση κατάληψης, η αστυνομία δεν παρουσιάστηκε και δεν επενέβη ποτέ.

Η ίδια αναφέρει ότι η απάντηση που της δόθηκε από τις Αρχές ήταν ότι "απαιτείται πολιτική εντολή", συνδέοντας έτσι την κατάληψη με κυβερνητικά στελέχη που την επέτρεψαν, είτε για προσωπικό όφελος, είτε για πολιτικούς λόγους.

Τέλος, η ιδιοκτήτρια του CITY PLAZA αναφέρει ότι ο στόχος είναι η αξιακή υποβάθμιση της περιουσίας της, ώστε σε επόμενο χρόνο το ξενοδοχείο της να πουληθεί στα «γεράκια», όπως αναφέρει, σε τιμή πολύ κατώτερη της πραγματικής.Το δελτίο τύπου:

«Συμπληρώνονται σήμερα δύο μήνες από την βίαιη και παράνομη κατάληψη του κτιρίου που στέγαζε το ξενοδοχείο CITY PLAZA HOTEL. Η κατάληψη έγινε για την φιλοξενία προσφύγων. Εδώ και λίγες μέρες όμως έχει εμφανισθεί στο προσκήνιο μια γερμανική ΜΚΟ που συγκεντρώνει διεθνώς δωρεές υπό την μορφή «κρατήσεως δωματίων» (σε αλμυρές τιμές) στο CITY PLAZA για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται εκεί. Είναι όμως τα πράγματα τόσο «απλά» όσο φαίνονται; Με ποιο τρόπο πέρασε άραγε η διαχείριση της παράνομης κατάληψης στην γερμανική ΜΚΟ;

Πόσα χρήματα άραγε συγκεντρώνονται και πού πάνε πραγματικά; Μήπως χρειάζεται ευρύτερη δημοσιογραφική έρευνα; Συμπληρώνονται λοιπόν σήμερα δύο μήνες από την βίαιη και παράνομη κατάληψη του κτιρίου που στέγαζε το ξενοδοχείο CITY PLAZA HOTEL, του οποίου κτιρίου είμαι δια της εταιρείας μου η μοναδική ιδιοκτήτρια. Το κτίριο του ξενοδοχείου κτίσθηκε το 1974 και μέχρι το 2009 το νοίκιαζε η οικογένειά μου (παππούς, πατέρας, εγώ) στην εταιρεία της ίδιας οικογενείας επιχειρηματιών για την τουριστική-επιχειρηματική του εκμετάλλευση ως CITY PLAZA HOTEL.

Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν λίγα από τα ψέματα που κυκλοφορούν ευρέως και παρουσιάζουν την υπόθεση σαν μια δήθεν «ανθρωπιστική κατάληψη ενός εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου που εγκαταλείφθηκε από την ιδιοκτήτρια του, επειδή δεν μπορούσε να πληρώσει τους εργαζόμενους και καταλήφθηκε για έναν ιερό σκοπό: την αφιλοκερδή εγκατάσταση προσφύγων»:

1. Δεν χρωστώ τίποτε σε κανέναν εργαζόμενο, αφού ουδέποτε το ξενοδοχείο λειτούργησε από την οικογένειά μου ως τουριστική επιχείρηση. Αν κάποιος χρωστάει σε εργαζόμενους, αυτός είναι ο επιχειρηματίας που λειτουργούσε τουριστικά-επιχειρηματικά το ξενοδοχείο επί 35 χρόνια. Τον οποίον επιχειρηματία εξανάγκασα σε αποχώρηση, αφού δεν εκπλήρωνε τις υποχρεώσεις του και μάλιστα ενώ, όπως φημολογείται, είχε εισπράξει κάποιες επιδοτήσεις, χωρίς να πληρώσει εργαζόμενους ή εμένα.

Με συμφωνία μας τα κινητά πράγματα και ο εξοπλισμός του ξενοδοχείου περιήλθαν σε μένα, πράγμα που άλλωστε και χωρίς συμφωνία μας θα συνέβαινε, αφού προβλέπεται ρητώς από τον νόμο για μισθωτές που οφείλουν μισθώματα (ενέχυρο επί των κινητών πραγμάτων).

2. Το ξενοδοχείο ως κτίριο προσφερόταν για πώληση ή μίσθωση και πράγματι, είχαν παρουσιασθεί ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες. Μάλιστα λίγες μέρες πριν από την παράνομη κατάληψή του είχα έλθει μέσω συνεργαζόμενης ΜΚΟ σε συμφωνία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για την παραχώρηση του κτιρίου για στέγαση προσφύγων έναντι κάποιας αποζημίωσης! Αυτή η φιλοξενία προσφύγων θα ήταν νόμιμη διαδικασία, εποπτευόμενη και ελεγχόμενη από τον ΟΗΕ και θα επέτρεπε και σε μένα να ζω αξιοπρεπώς και να πληρώνω και τους φόρους μου προς το Δημόσιο (ΕΝΦΙΑ ξενοδοχείου) που αυξήθηκαν αλματωδώς λόγω των μνημονιακών πολιτικών!

Ελάχιστες μέρες πριν από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον ΟΗΕ το κτίριο καταλήφθηκε στις 22 Απριλίου βιαίως και παρανόμως από αλληλέγγυους με τους πρόσφυγες για να χρησιμεύσει για την φιλοξενία τους. Η ίδια ακριβώς χρήση του ξενοδοχείου που θα γινόταν με εποπτεία του ΟΗΕ νομίμως, επιβλήθηκε βιαίως και … επαναστατικώ δικαίω, με διάφορα πολιτικά φληναφήματα. Η ανθρώπινη αντίδρασή μου στην καταπάτηση των δικαιωμάτων μου οδήγησε σε ένα κανιβαλιστικό bullying εις βάρος μου δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αφού επιπλέον είμαι αριστερή και εξ αντικειμένου τάσσομαι υπέρ των καλύτερων κατά το δυνατόν λύσεων για τους πρόσφυγες.

3. Αμέσως μετά την έναρξη της επιχείρησης κατάληψης και ενώ ήταν εν εξελίξει η επιχείρηση, γυρνούσα επί 12 ώρες από τον Άννα στον Καϊάφα για να υποβάλω έγκληση και να κινητοποιηθεί η Αστυνομία (που είχε ειδοποιηθεί άμεσα και από γείτονες), ενώ η παράνομη κατάληψη δεν είχε «σταθεροποιηθεί» ακόμη, συνεπώς η… νόμιμη ανακατάληψη θα ήταν σχετικά ευχερής. Τελικώς κατάλαβα ότι οι νόμιμες και αυτονόητες ενέργειες δεν είναι και τόσο αυτονόητες και ότι χρειάζεται (κακώς) κάποια πολιτική εντολή που δεν δίνεται. Όλα τα παραπάνω και η προσωπική μου ταλαιπωρία περιγράφονται σε εξώδικό μου που έχει μόλις επιδοθεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και σε λοιπούς αρμόδιους.

Διαβάστε το εξώδικο εδώ.


4. Προ ολίγων ημερών προστέθηκε και άλλο ένα παράδοξο στην σχετική αλυσίδα: Αίφνης εξαφανίσθηκαν από το προσκήνιο οι αλληλέγγυοι, οι Επιτροπές και διάφορες άλλες οργανώσεις που «έτρεχαν» την διαχείριση της παράνομης κατάληψης και στη θέση τους εμφανίσθηκε μια θηριώδης γερμανική ΜΚΟ (Medico International), η οποία απευθύνεται πλέον στο διεθνές κοινό, όπως αναφέρεται σε διαφήμισή της (δείτε λινκ στο τέλος). Ήδη μεταφράζεται στα γερμανικά επιστολή μου προς την ΜΚΟ με αυτονόητα ερωτήματα. Αφού εισαγωγικώς στην διαφήμισή της η εν λόγω ΜΚΟ με συκοφαντεί «For years it (εννοείται: το ξενοδοχείο) was closed because the owner could no longer pay out wages», ζητεί πλέον δωρεές έχοντας τιμολογήσει και τα δωμάτια για να δώσει μιαν ιδέα προφανώς σε τι ύψους δωρεές υπολογίζει. Η «διαφήμιση» του best hotel in Europe (του δικού μου, δηλαδή) δείχνει ότι η διαχείριση της κατάληψης και η συγκέντρωση δωρεών είναι ένα μεγάλο project της εν λόγω ΜΚΟ, η οποία, όπως πληροφορούμαι με περιήγηση στο διαδίκτυο, χτίζει στην Φραγκφούρτη κτίριο για την στέγαση των γραφείων της δαπάνης 14 εκ. ευρώ.

Εκτός όμως από τα γραφεία της η εν λόγω ΜΚΟ, που πιθανότατα λαμβάνει και κονδύλια από δημόσιες (γερμανικές) πηγές για την δράση της, «χτίζει» και την φήμη της ζητώντας χρήματα για την υποστήριξη μια εξόφθαλμα παράνομης κατάστασης. Με την διεθνή οικονομική υποστήριξη δια των δωρεών, η δύσκολη εξ αρχής κατάσταση, γίνεται βεβαίως ακόμη δυσκολότερη, ενώ διαφαίνεται ήδη ο κίνδυνος ότι οι θεάρεστες και φιλεύσπλαχνες καταλήψεις θα επεκταθούν.

Κάτι τέτοιο είναι πιθανότατα ευπρόσδεκτο από διάφορους κύκλους.


Θα πέσουν οι τιμές, όταν θα έρθουν ν’αγοράσουν τα «γεράκια» είτε πλειοδοτώντας σε αναγκαστικούς πλειστηριασμούς είτε με … ελεύθερες διαπραγματεύσεις. Ελπίζω τα παραπάνω να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων. Ίσως έτσι να βοηθηθεί και η Πολιτεία που φαίνεται να νομίζει ότι επωφελείται πολιτικά από την τζάμπα (γι’αυτήν) δήθεν φιλανθρωπία. Μήπως η υπόθεση χρήζει βαθύτερης έρευνας; Σε κάθε περίπτωση είμαι στην διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες.

Η ιστοσελίδα της γερμανικής ΜΚΟ:Η γερμανική ΜΚΟ καλεί πολίτες να δώσουν χρήματα για τη στέγαση των προσφύγων στο CITY PLAZA. Ποιος λαμβάνει αυτά τα χρήματα και ποιος τα διαχειρίζεται, αφού δεν πρόκειται για νόμιμη δομή φιλοξενίας και η ιδιοκτήτρια του χώρου καταγγέλλει τα γεγονότα;

Δείτε το βίντεο που προωθεί το υπό κατάληψη ξενοδοχείο ως "το καλύτερο της Ευρώπης":
Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016, 18:15