Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα από τη λεπτομερή εξέταση και των οκτώ παγιδευμένων πακέτων που εντοπίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ, στο Κρυονέρι Αττικής.

Aπό τις μέχρι στιγμής έρευνες, ένα από τα πακέτα, για το οποίο ολοκληρώθηκε η διαδικασία χθες το βράδυ, είναι ίδιο με αυτά που εστάλησαν στο Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας στο Βερολίνο για τον κ. Σόιμπλε και στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, το οποίο εξερράγη, με συνέπεια τον τραυματισμό μιας υπαλλήλουΌπως είπε ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, η έρευνα των πακέτων θα διαρκέσει αρκετό διάστημα, καθώς απενεργοποιούνται και ύστερα  αναζητούνται αποτυπώματα DNA κι άλλα στοιχεία στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προκύπτει από τις μέχρι στιγμής έρευνες, ένα από τα πακέτα, για το οποίο ολοκληρώθηκε η διαδικασία χθες το βράδυ, είναι ίδιο με αυτά που εστάλησαν στο Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας στο Βερολίνο για τον κ. Σόιμπλε και στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, το οποίο εξερράγη, με συνέπεια τον τραυματισμό μιας υπαλλήλου. Η συνδεσμολογία είναι πανομοιότυπη, καθώς και η εκρηκτική ύλη που έχει χρησιμοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο παγιδευμένος φάκελος που είχε αποδέκτη τον κ. Σόιμπλε αποτελείτο από 31 γραμμάρια πυρίτιδα για πυροτεχνήματα και έναν απλό μηχανισμό ανάφλεξης, ενώ την ευθύνη για την αποστολή έχει αναλάβει, με κείμενο στο διαδίκτυο, η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και αναμένεται προκήρυξη.

Παραλήπτες Ντάισελμπλουμ, Ρέγκλινγκ, αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά στα οκτώ παγιδευμένα δέματα που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ποιοι θα ήταν οι αποδέκτες, καθώς και τα ονόματα των αποστολέων που αναγράφονταν στους φακέλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους παραλήπτες ήταν και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, ξένοι οίκοι αξιολόγησης σε Ιταλία, Ιρλανδία, Πολωνία καθώς και σε πολυεθνικές εταιρείεςΩστόσο, είναι επιβεβαιωμένο ότι δύο από τα δέματα προορίζονταν για τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και για αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (όχι τον Μάριο Ντράγκι, σύμφωνα με την ίδια αστυνομική πηγή).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους παραλήπτες ήταν και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, ξένοι οίκοι αξιολόγησης σε Ιταλία, Ιρλανδία, Πολωνία καθώς και σε πολυεθνικές εταιρείες.

Παράλληλα, ως αποστολέας αναγραφόταν σε άλλο φάκελο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Όλα τα ονόματα που υπάρχουν στους φακέλους αναμένεται να ανακοινωθούν, πιθανότατα εντός της ημέρας, αφού ολοκληρωθεί η ενημέρωση από την αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όλα έχουν ταχυδρομηθεί από εξωτερικά γραμματοκιβώτια και δεν έχουν σφραγίδες, καθώς η αλληλογραφία που αποστέλλεται με αυτόν τον τρόπο πηγαίνει κατευθείαν στο κέντρο διαλογήςΤα οκτώ πακέτα εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής από τα ονόματα αποστολέων και παραληπτών που είχαν οι φάκελοι και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε η παγίδευσή τους, τόσο από εκπαιδευμένο σκύλο της ΕΛ.ΑΣ. όσο και από τα μηχανήματα των ΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όλα έχουν ταχυδρομηθεί από εξωτερικά γραμματοκιβώτια και δεν έχουν σφραγίδες, καθώς η αλληλογραφία που αποστέλλεται με αυτόν τον τρόπο πηγαίνει κατευθείαν στο κέντρο διαλογής. Από την Αντιτρομοκρατική γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί από ποιες περιοχές ταχυδρομήθηκαν, για την περίπτωση που υπάρχουν κάμερες και έχουν καταγράψει τους δράστες.

Οι διωκτικές αρχές παραμένουν σε επιφυλακή και για τυχόν άλλους φακέλους, αν και θεωρούν πιθανότερο πως ό,τι έχει ταχυδρομηθεί από την περασμένη εβδομάδα, μετά το Σαββατοκύριακο, λογικά έχει φτάσει στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ.

Οι εγκαταστάσεις του κέντρου διαλογής των ΕΛΤΑ Κρυονερίου:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης