Ο θάνατος του Παναγιώτη Μαυρίκου οφείλεται στην πυρκαγιά που προκλήθηκε αιφνιδίως στο πολυτελές όχημα που οδηγούσε, αναφέρει το πόρισμα των ιατροδικαστών, που ολοκλήρωσαν τη νεκροτομή στη σορό του εκδότη.

Πλήρη εικόνα, ωστόσο, θα έχουν οι αρχές μετά από 20 ημέρες, όταν και θα βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις έρευνες που έχουν διενεργήσει μέχρι τώρα το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη εκρηκτικού ή εμπρηστικού μηχανισμού στο όχημα. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι δεν βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας και δεν υπάρχει παραμόρφωση στις λαμαρίνες του οχήματος.

Η Ασφάλεια θα ζητήσει να οριστεί κρατικός πραγματογνώμονας ο οποίος θα ελέγξει με κάθε λεπτομέρεια τα μηχανολογικά του αυτοκινήτου, ώστε να αποκλειστεί το οποιοδήποτε ενδεχόμενο δολιοφθοράς, ενώ θα ζητηθεί από τους συγγενείς του εκδότη ο πλήρης ιατρικός φάκελός του, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Τι κατέγραψαν οι κάμερες της Αττικής Οδού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό συμβάν, αναμένεται να ρίξει και η ανάλυση του βίντεο από τις κάμερες της Αττικής Οδού, όπου καταγράφονται οι κινήσεις του αυτοκινήτου του Π. Μαυρίκου πολλά χιλιόμετρα πριν αυτό τυλιχθεί στις φλόγες.

Όπως διαπιστώνεται, το όχημα κινείται κανονικά στη μεσαία λωρίδα, στο 24,5 χλμ ελαττώνει ταχύτητα και σιγά σιγά μετακινείται προς τα αριστερά, σταματάει στα κιγκλιδώματα και σέρνεται για κάποια μέτρα. Στα 30 δευτερόλεπτα που ακολουθούν, δεν φαίνεται να υπήρξε κάποια κίνηση από τον οδηγό να εξέλθει του οχήματος.

Στη συνέχεια, καπνός και σπινθήρες βγαίνουν από το μπροστινό μέρος του οχήματος και τυλίγεται στις φλόγες. Σε κοντινό πλάνο, διακρίνεται ο οδηγός να επιχειρεί να ανοίξει την πόρτα του, η οποία όμως ακουμπούσε σχεδόν στο στηθαίο, ενώ δεν προσπάθησε να βγει από τις υπόλοιπες πόρτες. Στη συνέχεια, η πυρκαγιά επεκτείνεται και στο κάτω μέρος του οχήματος, το οποίο παραδίδεται στις φλόγες.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης