Καθόλου τυχαία δεν ήταν όπως φαίνεται η επίσκεψη το βράδυ της Τρίτης ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στο εστιατόριο του διάσημου Τούρκου chef, Salt Bae, στη Μύκονο

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν στο γνωστό κατάστημα έπειτα από αναφορές πως μερικές φορές όπως και σε άλλα πανάκριβα στέκια, ξεχνούν να κόψουν αποδείξεις. Η παρουσία τους ήταν διακριτική και κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση δεν είχε εκδώσει 34 αποδείξεις, συνολικής αξίας 25.800 ευρώ.  

Αν και μπροστά στα «χρυσά» καλαμαράκια, οι μπριζόλες του Salt Bae μοιάζουν… φτηνές, είναι ενδεικτικό ότι οι τιμές τους κυμαίνονται από 70 ως 275 δολάρια ή 62 με 245 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νουσρέτ Γκιοκτσέ επεκτάθηκε στη Μύκονο

Η αλυσίδα των 15 εστιατορίων του Τούρκου Νουσρέτ Γκιοκτσέ, που ειδικεύεται στο κρέας, επεκτάθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Νησί των Ανέμων. Οι λόγοι είναι προφανείς. Δεν υπάρχουν πολλοί τουριστικοί προορισμοί στους οποίους θα ήταν κάποιος διατεθειμένος να πληρώσει 100 δολάρια για μια μπριζόλα ή 30 ευρώ για ένα burger.

Πρόσφατη αποτίμηση των εστιατορίων Nusr Et έδειξε ότι αξίζουν 1,5 δισ. δολάρια, ήτοι περί τα 1,3 δισ. ευρώ! Παρά ταύτα, ο Τούρκος ή εν πάση περιπτώσει όσοι διαχειρίζονται το εστιατόριό του στη Μύκονο έκριναν σκόπιμο να αποκρύψουν έσοδα μερικών χιλιάδων ευρώ.

Οι ελεγκτές λαμβάνουν εντολές για εξορμήσεις σε άλλες περιοχές της Μυκόνου, αλλά και σε κοντινά Κυκλαδονήσια και σπεύδουν με το επιχειρησιακό φουσκωτό.

Στο νησί των Ανέμων μπήκε ένα ακόμα «λουκέτο» σε boutique ρούχων, ενώ σε παράλληλες εξορμήσεις στη Μήλο και στη Σαντορίνη εντοπίστηκαν τρεις ακόμα περιπτώσεις, όπου η έκδοση αποδείξεων ήταν άγνωστη λέξη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ αυτών βρίσκεται γνωστή αλυσίδα εστιατορίων- ξενοδοχείων.

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ δεν περιορίστηκαν στις Κυκλάδες. Έλεγχοι είναι σε εξέλιξη και σε νησιά του Βορείου Αιγαίου. Στη Λήμνο, στη Μυτιλήνη, ακόμα και στον Άη Στράτη, αφού πρόθεση της Αρχής είναι να καταστήσει εμφανή την παρουσία της παντού, ως αποτρεπτικό μέσο σε πρακτικές φοροδιαφυγής.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης