Η "χρυσή" συμμορία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016, 14:02
Η "χρυσή" συμμορία
Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία τα στοιχεία των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που «έβαζε στο μάτι» σπίτια -κυρίως βίλες- εύπορων οικογενειών στα βόρεια και νότια προάστια της Αθήνας με λεία 10 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτοί είναι οι 12 Γεωργιανοί:

UGHRELIDZE LASHA του GURAMI και της IRINE, γεννηθείς το 1985 στη ΓεωργίαASATIANI SHOTA του SOSO και της MAKVALA, γεννηθείς το 1986 στη ΓεωργίαREVAZISHVILI GELA του SULIKO και της MARGARITA, γεννηθείς το 1979 στη ΓεωργίαMARGVELASHVILI ZURABI του ALEXANDRE και της TAMARI, γεννηθείς το 1991 στη Γεωργία TOLORDAVA IAKOB του OLEGI και της PHOTOLA, γεννηθείς το 1983 στη ΓεωργίαBUDZISHVILI ή KHARLAMPIDI MIKHEIL ή MICHAEL του SERGO και της PAIA, γεννηθείς το 1976 στη ΓεωργίαGELADZE OTARI του AMIRANI και της ELIZA, γεννηθείς το 1986 στη ΓεωργίαGAZDELIANI GIORGI του ELGUDZA και της NAZI, γεννηθείς το 1984 στη ΓεωργίαLIPARTELIANI MIRZA του ISMAIL και της SIURLY, γεννηθείς το 1977 στη ΓεωργίαKHURTSIDZE ALEKO του RAMAZ και της NATELA, γεννηθείς το 1978 στη ΓεωργίαMη συλληφθέντες:

KHURTSIDZE ή ADEISHVILI AMIRAN του BARDI και της NATO, γεννηθείς το 1986 στη Γεωργία
ARSENIDZE LASHA του MAMUKA και της NANA, γεννηθείς το 1984 στη ΓεωργίαΟ τρόπος δράσης

Η παρουσία των μελών στα σπίτια-στόχους λίγο πριν δράσουν ήταν κάθε άλλο παρά… διακριτική, καθώς μετέβαιναν εκεί με πολυτελή αυτοκίνητα, τα οποία στην πλειονότητά τους είχαν φιμέ τζάμια, ενώ τα οδηγούσαν έχοντας λάβει τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, ώστε να μην παρακολουθούνται από τις διωκτικές αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επρόκειτο για πραγματικούς… αριστοτέχνες, οι οποίοι επιμελώς και με απόλυτη ακρίβεια έβαζαν «υψηλούς στόχους» αρπάζοντας από τα σπίτια κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κι άλλα τιμαλφή.

Στη σπείρα συμμετείχαν ειδικοί στην εκτίμηση κοσμημάτων και πολύτιμων λίθων, αλλά και καλά εκπαιδευμένοι διαρρήκτες που εξασκούνταν συχνά-πυκνά σε κλειδαριές, τις οποίες προμηθεύονταν από το ελεύθερο εμπόριο.

Το οικονομικό όφελος από την εγκληματική τους δραστηριότητα υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 10.000.000 ευρώ!Το παρελθόν του εγκεφάλου της συμμορίας

Πλούσιο ποινικό παρελθόν έχει ο εγκέφαλος του πολυπλόκαμου κυκλώματος που έδινε εντολές στους υπαρχηγούς του και στα μέλη της συμμορίας να «μπουκάρουν» σε πολυτελή σπίτια της Αττικής.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του zougla.gr, ο 61χρονος, γεωργιανής καταγωγής, δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας τα τελευταία 4-5 χρόνια και είχε ειδίκευση στις κλοπές.

Πριν όμως φτάσει στη χώρα μας και ξεκινήσει τις παράνομες business, το εν λόγω άτομο μεσουρανούσε στη Ρωσία έχοντας τον ρόλο του διεκπεραιωτή. Μεσολαβούσε, δηλαδή, ώστε είτε να φέρει κοντά δύο πλευρές που βρίσκονταν σε σύγκρουση είτε να οργανώσει κάποιο χτύπημα σε βάρος ατόμων κατόπιν εντολών.

Ενέπνεε σεβασμό και καθοδηγούσε τη συμμορία του, αλλά οι άνδρες του Τμήματος Aσφάλειας Αμαρουσίου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής έδωσαν τέλος στην εγκληματική του δράση.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016, 14:38