Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης – Μάριος Βελέντζας – Φίλιππος Καραμέτος

Πολυτελή ταξίδια, κοσμικές εκδηλώσεις και ζωή μέσα στη χλιδή απολάμβαναν τα μέλη του κυκλώματος που εισήγε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης από το Ιράν στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας ως πέρασμα την Ελλάδα και την Κωνσταντινούπολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εμπλοκή γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας στην απίστευτη υπόθεση με τη διακίνηση ποσότητας-μαμούθ ηρωίνης 1.133,420 κιλών έχει προκαλέσει σοκ στους κοσμικούς κύκλους της Αθήνας, καθώς σύντομα στο εδώλιο αναμένεται να καθίσουν άνθρωποι που μέχρι πρότινος θεωρούνταν πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας.

Ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης φέρεται να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη διακίνηση της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης που έχει εντοπιστεί εντός των ευρωπαϊκών συνόρων. Τα ναρκωτικά, αξίας 30 εκατ. ευρώ, ξεκίνησαν από το Ιράν, μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια πέρασαν με ειδικά διαμορφωμένη νταλίκα από τον Έβρο, για να καταλήξουν στην πολυτελή βία και σε αποθήκη στο Κορωπί.

Μαζί με τον 40χρονο Έλληνα έχει συλληφθεί η εν διαστάσει σύζυγός του Κωνσταντίνα Σταματιάδη, η μητέρα της, καθώς και ο νυν σύντροφός της Στάθης Μιχάλαινας, οι οποίοι κατοικούν στη βίλα και βγήκαν συνοδεία «ράμπο» και με χειροπέδες στα χέρια από το πολυτελές κτίριο μπροστά στα έκπληκτα μάτια των γειτόνων. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός πως στο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκεται και ο 15χρονος γιος της εν διαστάσει συζύγου του εφοπλιστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ιδιοκτησία του εφοπλιστή φέρονται να βρίσκονται δεξαμενόπλοια, καθώς όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος -κατά την ανάκριση- δραστηριοποιείται στον ναυτιλιακό τομέα. Αξιωματικός που παρακολουθεί την υπόθεση ανέφερε στο zougla.gr ότι ο συλληφθείς κατέχει πλοία.

Πλοίο της οικογένειας Γιαννουσάκη

Οι συλληφθέντες Μιχάλαινας και Σταματιάδη

O συλληφθείς σύντροφος της κόρης του εφοπλιστή Σταματιάδη

Eν τω μεταξύ, το απόγευμα της Κυριακής άλλο ένα άτομο που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, η οποία εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, συνελήφθη και κρατείται. Πρόκειται για τον Αλβανό υπήκοο Σ.Λ., στον οποίο είχε σταλεί μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου και έτσι είχε καταφέρει να διαφύγει.

Ο συλληφθείς παραδόθηκε αυτοβούλως. Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό που παρακολουθεί την επιχείρηση, αλλά και με πηγές της DEA και της Interpol, ο Σ.Λάγιος απασχολούνταν σε γνωστό bar-club των βορείων προαστίων. Παράλληλα, φέρεται να έχει πολλές διασυνδέσεις με άτομα της κοσμικής Αθήνας.

Αστυνομικές πηγές δηλώνουν στο zougla.gr, ότι ο συλληφθείς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην οικογένεια Γιαννουσάκη και εργαζόταν σε οικογενειακές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης.

Στη συγκεκριμένη φωτογραφία, η οποία αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνεται (αριστερά) ο Στυλιανός Γιαννουσάκης και (δεξιά) ο συλληφθείς Σ. Λάγιος, ο οποίος την Κυριακή παραδόθηκε αυτοβούλως στις αρχές. Διευκρινίζεται ότι ο Στ. Γιαννουσάκης δεν έχει συλληφθεί και λόγω εσφαλμένων διαρροών ενεπλάκη το όνομά του στην υπόθεση.

Δημοσιεύματα στα τουρκικά ΜΜΕ για το καρτέλ

Εκτενής είναι η δημοσιογραφική κάλυψη των τουρκικών ΜΜΕ για τη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού, των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., της Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ και της αμερικανικής DEA στην Αττική.

Τα ΜΜΕ της Τουρκίας αφιερώνουν ρεπορτάζ, καθώς συνελήφθησαν πέντε Τούρκοι υπήκοοι και η διακίνηση γινόταν μέσω της Κωνσταντινούπολης. Ως αρχηγός του καρτέλ φέρεται ο παραπληγικός Τούρκος που -κατά αποκλειστικές πληροφορίες του zougla.gr- ονομάζεται Σερχάν Πασκάλ.

Ο Τούρκος εγκέφαλος του καρτέλ Σερχάν Πασκάλ μεταφέρεται στον εισαγγελέα Πειραιά

Ο ίδιος ζούσε μέσα στη χλιδή, απολαμβάνοντας την πολυτέλεια μεγάλου ξενοδοχείου της Βουλιαγμένης. Μάλιστα, η συμμορία επρόκειτο να εξαγοράσει τουριστικό κατάλυμα στα νότια προάστια, ξεπλένοντας χρήμα.

«Δεν μας κάνει εντύπωση που ο παραπληγικός φέρεται ως αρχηγός. Πολλοί κινούν τα νήματα, ακόμα κι από το κρεβάτι» αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος της Δίωξης Ναρκωτικών, που ασχολήθηκε με την υπόθεση, στο zougla.gr.

Διαβάστε επίσης:

O Tούρκος Εσκομπάρ

Η βίλα των βαρόνων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης