Την πλάτη γύρισαν οι πολίτες της Χίου στα γνωστά ακραία στοιχεία που επιδιώκουν την όξυνση και την σύγκρουση της κοινωνίας του νησιού, με αφορμή το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.

Στην πρόσκληση για συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου, το απόγευμα της Τετάρτης, 8 Ιουνίου 2016, την ώρα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ανταποκρίθηκαν ελάχιστοι, με βασικό πυρήνα τα συνήθη ακροδεξιών πεποιθήσεων πρόσωπα, που πρωταγωνίστησαν τόσο στα προ διμήνου επεισόδια στο λιμάνι, όσο και σε εκείνα σε βάρος προσφύγων – μεταναστών και πολιτών της Χίου, την περασμένη Δευτέρα στη Σούδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ μικρός ήταν ο αριθμός των συγκεντρωθέντων στην πλατεία, που κάποια στιγμή κατέλαβαν για μικρό χρονικό διάστημα το οδόστρωμα, ενώ αργότερα διαλύθηκαν, χωρίς – ωστόσο – να εκλείψουν οι… συνήθεις λεκτικές προκλήσεις.

Οι έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η δράση τους στην Σούδα, σε συνδυασμό με την ανάλογη συμπεριφορά τους στο λιμάνι, λειτούργησαν καταλυτικά για την πλειονότητα των πολιτών του νησιού, που με την αποχή τους κατέδειξαν την διαφωνία τους και την αντίθεσή τους σε ακραίες συμπεριφορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, η πρόθεσή τους να προλειάνουν το έδαφος για νέες εμπρηστικές καταστάσεις στο νησί, σε βάρος προσφύγων – μεταναστών και πολιτών δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος, χωρίς – ωστόσο – αυτό να σημαίνει ότι έχουν παραιτηθεί του στόχου τους, γεγονός που πρέπει να κρατά σε εγρήγορση τις αρχές και την κοινωνία της Χίου, για διαφύλαξη της ηρεμίας και την εμπέδωση κλίματος σύμπνοιας για την αντιμετώπιση κάθε είδους προβλημάτων, που δημιουργεί το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.

Παρούσα, αλλά διακριτική ήταν αστυνομική δύναμη, ενώ μονάδα των ΜΑΤ βρισκόταν σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο στην περιοχή του Εργατικού Κέντρου Χίου, κοντά στον καταυλισμό προσφύγων – μεταναστών της Σούδας και στο ΔΗΠΕΘΕ.

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρέστησαν εκπρόσωποι των κατοίκων της περιοχής Σούδας, που εξέφρασαν την αγωνία τους με αφορμή και κυρίως τα γεγονότα της περασμένης Δευτέρας, εκφράζοντας – συνάμα – και την συμπαράστασή τους στο δράμα και στα προβλήματα των προσφύγων – μεταναστών.

Ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς εξήρε την υπομονή και την ανοχή τους επί τόσους μήνες και επανέλαβε ότι στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής είναι να κλείσει ο καταυλισμός της Σούδας, αφού εξευρεθεί νέος χώρος για καταυλισμό, επαναλαμβάνοντας ότι η πρότασή του είναι για τον πρώην σκουπιδότοπο, πάνω από το Κόρης Γεφύρι.

ΠΗΓΗ: astraparis.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης