Η βάση της Σούδας πρέπει να κλείσει και η Ελλάδα να απεμπλακεί από ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις, τόνισε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε δηλώσεις από τη διαδήλωση στην αεροπορική βάση της Σούδας, στο πλαίσιο του 22ου αντιμπεριαλιστικού διημέρου της ΚΝΕ.

«Η περιοχή μας μυρίζει μπαρούτι. Οξύνονται οι αντιθέσεις, οι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ισχυρά καπιταλιστικά κράτη για την εκμετάλλευση του πλούτου της περιοχής, για τον έλεγχο, για τη διανομή των αγορών» σχολίασε ο κ. Κουτσούμπας με αφορμή τις εξελίξεις στη Συρία και στην Αίγυπτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γι’ αυτό, τόνισε, η Ελλάδα πρέπει να απεμπλακεί αμέσως από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις και η βάση της Σούδας να κλείσει αμέσως, καθώς αποτελεί «το βασικό ορμητήριο ενάντια στους λαούς της περιοχής, για τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, ιδιαίτερα σήμερα ενάντια στο λαό της Συρίας».

«Ο λαός, το εργατικό λαϊκό κίνημα θα πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει αυτούς τους σχεδιασμούς. Η νεολαία, ο λαός μας δεν πρέπει να χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα των καπιταλιστών, για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών» κατέληξε στη δήλωσή του ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης