Η Τρίπολη στηρίζει την Καλαμάτα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 και στο πλαίσιο αυτό θα υπογράψει σύμφωνο πολιτιστικού περιεχομένου μεταξύ των δύο πόλεων.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, επισκέφθηκε χθες τα γραφεία “KALAMATA: 21” και συμφώνησαν με τον εκτελεστικό διευθυντή, Έκτορα Τσατσούλη, σε συγκεκριμένες μορφές συνεργασίας, ενώ δρομολόγησαν στο άμεσο μέλλον, την από κοινού υπογραφή συμφώνου για υλοποίηση δράσεων πολιτιστικού περιεχομένου ανάμεσα στις δύο γειτονικές πόλεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δημήτρης Παυλής ενημέρωσε, ότι η συμμετοχή της Τρίπολης στην υποψηφιότητα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021 κατά την πρώτη φάση του διαγωνισμού, πέτυχε την πολιτιστική εξωστρέφεια του τόπου του και άφησε ως παρακαταθήκη τον ανοιχτό διάλογο μεταξύ των εγχώριων πολιτιστικών φορέων και του δικτύου πολιτών.

Επίσης, συζητήθηκε η ιδέα του “KALAMATA: 21” να επιτευχθεί η σύνθεση ενός περιφερειακού πολιτιστικού μοντέλου με πρακτικό αντίκρισμα για την Πελοπόννησο, η οποία και στηρίχθηκε ομόφωνα. Τέλος, ο δήμαρχος της αρκαδικής πρωτεύουσας υπογράμμισε, ότι η υποστήριξη της Καλαμάτας από την Τρίπολη και την Αρκαδία, είναι πρωτίστως «ηθική υποχρέωση» καθώς, όπως δήλωσε, «δεν υπάρχουν σύνορα στην Πελοπόννησο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης