Δύο βίντεο που περιγράφουν το τι ακριβώς συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια παρουσιάζει το zougla.gr. Με σκηνές έντασης και βίας. 

Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ της αστυνομίας και των αντιεξουσιαστών των Εξαρχείων, η οποία μέχρι στιγμής οδηγεί σε μία συγκρουσιακή αντιπαράθεση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο βίντεο περιγράφει τη σκηνή επίθεσης των ΜΑΤ γύρω από την πλατεία και ακούγεται και μια φωνή κατοίκου, η οποία διερωτάται «δεν ξέρουμε από ποιους κινδυνεύουμε, από αυτούς ή από εσάς». Είναι προφανές πως απευθύνεται στους αστυνομικούς.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δεύτερο βίντεο περιγράφει τη στιγμή που οι άνδρες των ΜΑΤ εκτοξεύουν βομβίδες κρότου λάμψης στο εσωτερικό του Vox. Μέσα στον παλιό κινηματογράφο που τελεί υπό κατάληψη είναι φανερό πως βρίσκονται αρκετά άτομα με κράνη και μαδέρια και βρίσκονται σε «παράταξη», προφανώς για να εξέλθουν από το κατειλημμένο κτήριο. 

 

 

 

Τα επεισόδια του Σαββάτου στα Εξάρχεια αποτελούν συνέχεια προηγούμενης παρέμβασης της αστυνομίας, στην Πλατεία, αλλά και το Vox.  

 

Νύχτα επεισοδίων στα Εξάρχεια

Νεαροί έκαναν επιθέσεις τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και στις 2.30 τα ξημερώματα σε διμοιρία των ΜΑΤ και σε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μεσάνυχτα αλλά και λίγο πριν από τη 1.00, άγνωστα άτομα επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ, στην οδό Σπύρου Τρικούπη. Η Αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές, εκ των οποίων η μια μετατράπηκε σε σύλληψη.

Αργότερα, στις 2.30, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν για έλεγχο ύποπτο όχημα, στην συμβολή των οδών Εμ. Μπενάκη και Σόλωνος. Τότε δέχθηκαν επίθεση από άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπα τους, οι οποίοι πήραν τα κλειδιά της μιας μηχανής, το ένα κράνος και έσπασαν έναν φάρο. Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή. Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές, αλλά στη συνέχεια όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Επεισόδια είχαμε και το απόγευμα του Σαββάτου, με νεαρούς να επιτίθενται σε αστυνομικούς την ώρα που έκαναν προσαγωγή ατόμου.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης