Βαρύτερες ποινές στο Εφετείο για τους ήδη καταδικασθέντες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής ζήτησαν με αίτημά τους οι συνήγοροι των θυμάτων της εγκληματικής οργάνωσης προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Με το αίτημά τους ζητούν να ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης όσον αφορά την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, την επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων αλιεργατών και των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα αίτηματά τους επισημαίνουν ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν στους καταδικασθέντες για τις εν λόγω υποθέσεις είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Ειδικότερα, στην υπόθεση Φύσσα ζητούνται μεγαλύτερες ποινές για τους συνεργούς της δολοφονίας, οι οποίοι καταδικάστηκαν από 7 έως 10 έτη κάθειρξη.
Στην περίπτωση της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον του Αιγύπτιου Αμπουσίντ Εμπάρακ, τόσο για το αδίκημα αυτό όσο και για την ένταξή τους σε εγκληματική οργάνωση, οι συνήγοροί του Κώστας Παπαδάκης και Θανάσης Καμπαγιάννης επισημαίνουν στο αίτημά τους ότι οι επιβληθείσες ποινές «υπολείπονται κατά των ορίων που προβλέπονται στα σχετικά άρθρα του Ποινικού Κώδικα και δεν εκπληρώνουν την υποχρέωση του άρθρου 79Π.Κ. για επιβολή δίκαιων και ανάλογων ποινών… Ήδη το δικαστήριο με την τελευταία του απόφαση, η οποία απέρριψε τα αιτήματα ανασταλτικής δύναμης της έφεσης τριών εκ των πέντε κατηγορουμένων (των Αγριογιάννη, Ευγενικού και Πανταζή, αναγνώρισε έμπρακτα ότι οι ποινές τις οποίες επέβαλε είναι χαμηλές και γι’ αυτόν τον λόγο εξισορροπεί το χαμηλό ύψος των ποινών με την άρνηση χορήγησης ανασταλτικής δύναμης, η οποία επίσης αναδεικνύει τη βεβαιότητα του δικαστηρίου και την έλλειψη κάθε αμφιβολίας για την ενοχή των κατηγορουμένων και για την τύχη της έφεσης που θα ασκήσουν…».
Από την πλευρά του ο συνήγορος πολιτικής αγωγής των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ Χάρης Στρατής δήλωσε πως με την αίτησή τους ζητούν μετατροπή της κατηγορίας από επικίνδυνη σωματική βλάβη σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. «Από τη διαδικασία αναδείχθηκε η εγκληματική δράση της ΧΑ και η σχέση της εγκληματικής αυτής πράξης με την ηγεσία. Αν δεν γίνει μετατροπή, θα επέλθει παραγραφή».

Κατέθεσε έφεση ο Παππάς

Έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών εκ των διευθυντών της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ κατέθεσε μέσω του συνηγόρου του και ο φυγόποινος, Χρήστος Παππάς.
Όπως δήλωσε ο συνήγορός του Περικλής Σταυριανάκης, «ασκήθηκε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης κι έτσι μαζί με άλλες εφέσεις ανοίγει ο δρόμος για το εφετείο. Εξακολουθώ να αγνοώ που είναι ο εντολέας μου». Ερωτηθείς αν ο κ. Παππάς προτίθεται να παραδοθεί σύντομα απάντησε: «Όλες οι αποφάσεις μπορούν να αναθεωρηθούν αλλά έως τώρα δεν έχω γνώση για αλλαγή προθέσεων». Αυτό σημαίνει ότι πρόθεσή του είναι να μην εμφανιστεί πριν την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης