Ύστατη έκκληση προς τους δικαστές, να τη βοηθήσουν να βρει έστω και τώρα, έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του παιδιού της, τον τόπο που τον «πέταξαν» οι δολοφόνοι, απηύθυνε η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου .

Σε μία συγκλονιστική κατάθεση, η τραγική μητέρα του 26χρονου Μάριου, η οποία ακόμη και σήμερα αναζητά τη σωρό του γιου της, που δεν έχει εντοπιστεί ακόμη, περιέγραψε τον εφιάλτη που έζησε και δυστυχώς ζει μέχρι τώρα. Με δάκρυα στα μάτια, η Βαρβάρα Θεοδωράκη δύσκολα μπορούσε να συγκρατήσει την οργή, αλλά και τον πόνο της, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείο της Αθήνας. «Δολοφόνοι μου σκοτώσατε το παιδί μου», φώναζε κάθε τόσο, μία κραυγή που διαπερνούσε την αίθουσα του δικαστηρίου, την ώρα που συγγενείς και φίλοι της οικογένειας, βουβοί, κρατούσαν φωτογραφίες του 26χρονου Μάριου. Το δικαστήριο διέκοπτε συχνά την κατάθεση της μάρτυρος, η οποία δεν άντεχε να μιλήσει η ίδια για όσα έγιναν, μετά την εξαφάνιση του παιδιού της, τον Αύγουστο του 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απόντες από το εδώλιο στη δίκη που διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό, όλοι οι κατηγορούμενοι για την αρπαγή και τη δολοφονία του 26χρονου με βασικό «πρωταγωνιστή» τον 73χρονο καταδικασμένο σε ισόβια, ο οποίος φέρεται ως «εγκέφαλος» της απαγωγής.

Πρόκειται για τον 73χρονο, οικογενειακό φίλο, ο οποίος είχε καταφέρει να πείσει τη μητέρα του Μάριου, να μην ειδοποιήσει την αστυνομία, όταν οι απαγωγείς της ζητούσαν λύτρα 620.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο . «Έβαλα τα φίδια και σκότωσαν το παιδί μου, εγώ είμαι υπεύθυνη για ότι έγινε», είπε στην κατάθεσή της η μητέρα του Μάριου, ζητώντας παράλληλα από το δικαστήριο και τον εισαγγελέα της έδρας να την βοηθήσουν να βρει «τα κόκαλα» του παιδιού της και «πού τα έχουνε πετάξει».

Η τραγική μάνα δεν μπορεί να συγχωρέσει τον εαυτό της για το ότι εμπιστεύτηκε τον 73χρονο, ακολουθώντας πιστά τις συμβουλές του, αφού της παρουσιαζόταν ως άτομο με υψηλές γνωριμίες που εργαζόταν στη CIA και την ΕΥΠ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μας έλεγε ότι ήταν υπασπιστής του εκάστοτε Αμερικανού στρατηγού», είπε η μητέρα του Μάριου για να επισημάνει πως τα λεγόμενα του 73χρονου, επιβεβαίωναν τόσο η γυναίκα του όσο και οι δυο γιοι του που είναι αστυνομικοί. . «Επί καθημερινής βάσης μας έκανε τηλεφωνήματα. Είχε τρόπο να σε πλησιάζει, να σε πείθει. Τα τηλεφωνήματα γίνονταν πάντα μέσω viber και από το κινητό της γυναίκας του. Με το παιδί μου και με εμένα ήταν καθημερινή η επικοινωνία», είπε στο δικαστήριο

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο 73χρονος είχε καταφέρει να αποκτήσει στενές σχέσεις τόσο με τον άτυχο Μάριο, αλλά και την οικογένειά του, και γνώριζε τα πάντα. «Ήξεραν για τα περιουσιακά μου στοιχεία. Είχα την αφέλεια και τα έλεγα μόνη μου. Από εμένα είχαν μάθει τα περισσότερα. Λυπάμαι και μέμφομαι τον εαυτό μου για αυτό. Τους είχα πει και για τις καταθέσεις μου. Γνώριζαν ότι είχα 450 χιλ. ευρώ στην τράπεζα, αλλά όχι ότι τα είχα δεσμεύσει για αγορά οικοπέδου», είπε η κυρία Θεοδωράκη ξεσπώντας σε λυγμούς.

Λόγω της γνωριμίας που είχαν, η οικογένεια του Μάριου, αμέσως μετά την εξαφάνισή του, απευθύνθηκε αμέσως στον 73χρονο.

«Γύρω στις 3 ξημερώματα χτυπάει το σταθερό τηλέφωνο. Μια φωνή από την άλλη πλευρά της γραμμής μου είπε: «Κυρία μου δίναμε καθαρό πράγμα στο γιο σας. Μας χρωστάει 620 χιλ. ευρώ. Νόμιζα ότι που έκαναν πλάκα… Μέσα στη σύγχυση μου ο μόνος άνθρωπος που σκέφτηκα να τηλεφωνήσω τότε, ήταν ο πράκτορας (σ.σ. ο 73χρονος). Τηλεφώνησα στη γυναίκα του και εκείνη σαν να περίμενε το τηλεφώνημά μου, το σήκωσε αμέσως. Της είπα τι συνέβη. Μου είπε πως ο άνδρας της ήταν με κάποιον στρατηγό, πως θα τον ειδοποιούσε και εκείνος θα με καλούσε. Φυσικά δεν με κάλεσε ποτέ. Σκέφτηκα ότι θα είναι το πιο κατάλληλο πρόσωπο, αφού έλεγε ότι ήταν αρχηγός της ΕΥΠ. Ακολούθησε και δεύτερο τηλεφώνημα και η ίδια φωνή μου είπε τα ίδια ότι ο Μάριος χρωστάει 620 χιλιάδες ευρώ… Μια φορά μου είπαν ότι θα τον σκοτώσουν και κάποια άλλη ότι θα τον στείλουν στην Αμερική», τόνισε η μητέρα του Μάριου.

«Το μόνο που ήθελα ήταν να πάρω γιο μου πίσω. Προσπαθούσα να μαζέψω χρήματα. Σε άλλους έλεγα ότι είμαι άρρωστη, και σε άλλους την αλήθεια… Όταν είδαν ότι δεν μπορώ να τα μαζέψω μου είπαν να πάω σε τοκογλύφο… Η κουμπάρα μου μου έστειλε 40 χιλ. ευρώ, είχε όμως φωτογραφίσει τα χρήματα. Όταν τους το είπα, ο κατηγορούμενος χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι και είπε «παραιτούμαι». Μου έλεγαν ότι ο Μάριος είναι ναρκομανής ότι έπρεπε να δώσω λεφτά. Ήμουν ηλίθια. Μου ζητούσαν να δώσω όσα χρήματα είχα μαζέψει. Τότε ήταν 270 χιλιάδες ευρώ. Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι μου έλεγαν να πάω στην αστυνομία, αλλά είχα εμπιστοσύνη στον «εγκέφαλο». Στις 16 Αυγούστου πήγα στην αστυνομία και έκανα καταγγελία… Είχα αρχίσει να φοβάμαι, να σπάω. Φοβόμουν ότι θα σκοτώσουν το παιδί μου. Με πήρε κάποιος αστυνομικός και πήγαμε σπίτι και πήραμε 313 χιλ. ευρώ… Οι αστυνομικοί μου είπαν είναι δική σου υπόθεση αν θα τα δώσεις… Μου είχαν πει πως όταν τους δώσω τα χρήματα, θα αγκαλιάσω την άλλη ημέρα το πρωί το παιδί μου.

Πρόεδρος: Πότε σταματήσετε να έχετε επαφή;

Μάρτυρας: Μου είπε η αστυνομία να μην διακόψω τις σχέσεις μου μαζί τους. Τους είχα σιχαθεί… Έμαθα εκ των υστέρων ότι είχαν σκοτώσει το παιδί μου από την πρώτη ημέρα…

Πρόεδρος: Τι άλλο μάθατε εκ των υστέρων για τον πρώτο κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Ότι ποτέ δεν είχε δουλέψει στη ζωή του, δεν είχε κάνει ποτέ φορολογική δήλωση.

Η μητέρα του Μάριου ξέσπασε σε λυγμούς, όταν μίλησε για το αίμα του γιου της που είχε βρεθεί στο αυτοκίνητο μαζί με γενετικό υλικό κατηγορούμενου. «Πρέπει να το βάλανε νεκρό το παιδί μου μέσα γιατί το αίμα είχε ροή προς τα κάτω… Αργότερα βρέθηκε αίμα του Μάριου και μέσα στην καμπίνα αυτοκινήτου, καθώς και αποτυπώματα του πρώτου κατηγορουμένου. Δεν πρόκειται να συνέλθω αν δεν βρεθούν κόκαλα του παιδιού μου! Θέλω να με βοηθήσετε!», είπε ξεσπώντας και πάλι σε λυγμούς…

Εισαγγελέας: Όλα θα τα βρούμε αλλά πρέπει να μας βοηθήσετε.

Μάρτυρας: Εγώ έβαλα τα φίδια και σκότωσα το παιδί μου. Εγώ είμαι υπεύθυνη. Ακόμα τον προστατεύουν…

Εισαγγελέας: Του έχουν επιβληθεί ισόβια!

Μάρτυρας: Σας παρακαλώ, είστε Δικαιοσύνη, θέλω να μου βρείτε τα κοκαλάκια του παιδιού μου!

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 Απριλίου, καθώς η χαροκαμένη μάνα δεν άντεξε να συνεχίσει την κατάθεσή της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης