Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Τεράστια είναι τα δομικά προβλήματα που εντοπίζονται στις οδικές υποδομές πέριξ του σταδίου Καραϊσκάκη και στο Φαληρικό Δέλτα, όπως μαρτυρούν οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες του zougla.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως θα δείτε και στα φωτογραφικά στιγμιότυπα της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, πολλές από τις γέφυρες που συνδέουν τις οδικές αρτηρίες του Πειραιά με το κέντρο της πρωτεύουσας φέρουν σημαντικές φθορές, οι οποίες, αν δεν επιδιορθωθούν, θα μπορούσαν να αποβούν μοιραίες, με δεδομένο ότι βρίσκονται σε περιοχή με έντονη σεισμική δραστηριότητα.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο ιστότοπος Piraeuspress δημοσίευσε φωτορεπορτάζ από τη γέφυρα στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι εικόνες προκάλεσαν αίσθηση, καθώς αποδεικνύουν την πλήρη αμέλεια των αρμοδίων κρατικών αρχών. Αν και δεν είναι γνωστό αν υπάρχει μελέτη στατικότητας για τη συγκεκριμένη γέφυρα, οι εικόνες εγείρουν ανησυχία, αφού δεκάδες χιλιάδες οχήματα διέρχονται από εκεί καθημερινά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, σε σχετικές καταγγελίες για τη γέφυρα στο Φαληρικό Δέλτα έχει προβεί και ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Άκης Τσελέντης.

Ο κ. Τσελέντης ανέβασε φωτογραφία από το σημείο επισημαίνοντας ότι: «Η ρωγμή που απεικονίζεται είναι άκρως επικίνδυνη και κανένας δεν θα ήθελε να σκεφτεί τι θα γινόταν στην περίπτωση ενός σεισμού».

«Αυτές είναι οι υποδομές της σύγχρονης σεισμογενούς Ελλάδας, σαν δεν ντρέπεστε» αναφέρει και διερωτάται «αν στον επόμενο μεγάλο σεισμό θρηνήσουμε θύματα, ποιος θα φταίει, θα σφυρίζετε αδιάφορα όπως στο Μάτι».

Μπορεί οι καταγγελίες να είναι πολλές και να πληθαίνουν μέρα με τη μέρα, ωστόσο οι απαντήσεις των αρμόδιων φορέων είναι απλώς… «καθησυχαστικές». Αυτή η καθησυχαστική τάση της κρατικής γραφειοκρατίας είναι που τρομάζει.

Δείτε τις φωτογραφίες με τον φακό του zougla.gr και βγάλτε τα δικά σας συμπέρασμα. Ωστόσο, οι αρμόδιες Αρχές, είτε αυτές είναι του Υπουργείου Υποδομών, είτε της Περιφέρειας, είτε των συναρμόδιων δήμων, καλούνται να προβούν επιτέλους σε μία λεπτομερή ανακοίνωση απαντώντας με πειστικότητα στις καταγγελίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης