Μετά την πρώτη δοκιμαστική λειτουργία του νεοφερμένου ηλεκτροκίνητου λεωφορείου στην Ελλάδα από την ΟΣΥ, την Τετάρτη (21/10), υλοποιήθηκε η δεύτερη δοκιμαστική λειτουργία του, αλλά αυτή τη φορά με επιβάτες.

Το εν λόγω λεωφορείο πραγματοποίησε ένα δρομολόγιο μικρού μήκους εντός του κέντρου της Αθήνας το οποίο ξεκίνησε από την Ομόνοια με τους ακόλουθους ενδιάμεσους κατά σειρά σταθμούς: Κλαυθμώνος, Σύνταγμα, Φιλελλήνων, Συγγρού, Αγ. Φωτεινή, Κολυμβητήριο, Αγ. Βύρωνος, Σύνταγμα, Ακαδημία με τερματικό σταθμό τη στάση Ρεξ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παραπάνω ενέργεια πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ανοιχτής πρόσκλησης της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, προς την Αυτοκινητοβιομηχανία, για διάθεση και δοκιμαστική λειτουργία, ηλεκτροκίνητων λεωφορείων, στο δίκτυο Αστικών Συγκοινωνιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχετική του ανακοίνωση το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναφέρει:

«Η Κυβέρνησή μας, από την πρώτη στιγμή, δεσμεύτηκε για δυναμική είσοδο της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής στα αστικά κέντρα, την ανάπτυξη. Στην προσπάθεια αυτή οι δημόσιες αστικές συγκοινωνίες πρέπει να πρωταγωνιστήσουν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης