Τις πρώτες φωτογραφίες από τα συντρίμμια του αεροσκάφους F16 που συνετρίβη το μεσημέρι της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Γαύδου, δημοσίευσε το flashnews.gr.

Υπενθυμίζεται ότι ένα διθέσιο αεροσκάφος τύπου F-16 συνετρίβη λίγο πριν τις 14.00 στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Γαύδου. Οι δύο πιλότοι που επέβαιναν σε αυτό χρησιμοποίησαν το σύστημα εκτίναξης. Στη συνέχεια επικοινώνησαν και ενημέρωσαν ότι είναι σώοι πάνω σε λέμβο, στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Γαύδου και Σφακίων και σε απόσταση 22 ναυτικών μιλίων βόρεια της Γαύδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 14:40 περίπου το μεσημέρι, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, εντόπισε τους δύο πιλότους και τους ανέσυρε από τη θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πιλότοι από την 115 ΠΜ θα διακομιστούν στην συνέχεια στο 251 Γενικό Νοσοκομείο της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αθήνα, προκειμένου να υποβληθούν στις σχετικές εξετάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ευρεία επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των πιλότων συντόνισε ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του ΛΣ. Στις έρευνες μετείχε σκάφος του Λιμενικού καθώς και παραπλέοντα πλοία. Για το συμβάν από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκαν οι κυβερνήτες των πλοίων της ΑΝΕΝΔΥΚ «Σαμαριά» και «Δασκαλογιάννης» προκειμένου να σπεύσουν στο σημείο του ατυχήματος.

Το αεροσκάφος F16 Block 52-Plus είχε απογειωθεί από την 115 Πτέρυγα Μάχης εκτελώντας εκπαιδευτική αποστολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την πτήση παρουσιάστηκε πρόβλημα στον κινητήρα του αεροσκάφους. Ο επικεφαλής-εκπαιδευτής προσπάθησε να τον επαναφέρει, αλλά μόλις διαπίστωσε πως αυτό ήταν αδύνατον, αποφάσισε την εγκατάλειψη του αεροσκάφους, κάτι που έγινε με απόλυτη επιτυχία και για τους δύο πιλότους.

Στις φωτογραφίες διακρίνεται ένα από τα πλοία που έπλευσαν στο σημείο για τη διάσωση των πιλότων. Τελικά η συνδρομή τους δεν χρειάστηκε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης