Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού περιμένουμε σήμερα Σάββατο, με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν τοπικές μόνο νεφώσεις. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη περιοχή του Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 7 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 5 έως 14, στην Κεντρική Ελλάδα από 3 έως 8, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 15 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι κα τοπικά ισχυροί. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί – νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και από το απόγευμα σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι και από το απόγευμα βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά κυρίως τις βραδινές, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς. Σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι νοτίων διευθύνσεων άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό, στρεφόμενοι το βράδυ σε βοριάδες με την ίδια ένταση.

Αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, στη Θεσσαλονίκη. Τα φαινόμενα πάντως θα είναι ασθενή. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 4 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και από το βράδυ ισχυροί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης