«Η πρυτανεία του ΕΜΠ δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν τρομοκρατείται και συνεχίζει το έργο της με προσήλωση και αποφασιστικότητα για την πρόοδο του ΕΜΠ, με αρωγό τη σύμπνοια της κοινότητας του ΕΜΠ, φοιτητών και προσωπικού, απέναντι στη βία και την παρακμή».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρυτανεία του ΕΜΠ, σχετικά με την επίθεση νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής, στα γραφεία της στην Πολυτεχνειούπολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την πρυτανεία, λίγο μετά τις 10 το πρωί, ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε στο κτήριο Διοίκησης του ΕΜΠ στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου με σφυριά, λοστούς και μπογιές, προκαλώντας εκτεταμένες υλικές ζημιές στο γραφείο του Πρύτανη και σε διπλανά γραφεία.

Η πρυτανεία ανακοίνωσε επίσης, ότι έχουν ασκηθεί ήδη οι νόμιμες ενέργειες και έχουν επιληφθεί τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.

«H ακαδημαϊκή κοινότητα και η Πολιτεία οφείλουν να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών, που επί χρόνια ταλανίζουν τα ελληνικά πανεπιστήμια», καταλήγει η πρυτανεία του ΕΜΠ στην ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης